Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Transzszexuális hőssel erősít a SUPERGIRL 4. évada

A leszbikus Batwoman és a homoszexuális Mr. Terrific után ezúttal transzszexuális hőssel támad a DC tévés univerzuma.

0

Még A zöld íjász homoszexuális karakterét alakító Echo Kellum egyébként nem a saját neméhez vonzódik, addig a leszbikus Batwoman karakterét megszemélyesítő Ruby Rose a magánéletben is a saját neméhez vonzódik.

Az ebbe az irányba tett lépéseket a The CW a Supergirl sorozatban is folytatja (igaz itt is van leszbikus karakter a címszereplő mostohatestvére a Chyler Leigh által életre keltett Alex Danvers személyében), ugyanis az első transzszexuális hősét egy transzszexuális színész fogja alakítani.

Transzszexualitás alatt értjük azt, amikor egy ember nemi tudata ellentmond a testi nemi szerveinek (például férfitestben élő nő, aki biológiailag férfi, lelkileg viszont nő).

A karakter neve Nia Nal, vagy hősnevén Dreamer és Supergirl szárnysegédje lesz. A szerepet Nicole Amber Maines kapta meg, aki a való életben is transzszexuális. A színész(nő) eddig egyetlen kisebb szerepben tűnt fel a Luxusdoki sorozatban (de feltűnt a 2016-os The Trans List címet viselő dokumentumfilmben is), hamarosan a Bit címet viselő horrorvígjátékban fog szerepelni, szóval egyértelműen kiugrási lehetőség lehet számára a The CW sorozata.

Az új karakter az új előzetesben is feltűnik, éppen Kara tart neki egy kisebb monológot hősködésből.

A Supergirl sorozat negyedik évada október 14-én debütál a The CW csatornán.

 

Share This