Trónok harca 6. évad – Ez lenne Hodor titka?


A Vörös papnő varázslata és Jon Snow vérfoltja után újabb érdekes elméletet olvashatunk, ezúttal Hodor képességeiről.

A 6. évad 2. részében egy flashback jelenetben láthattuk az ifjú Hodort, akit akkor még úgy hívtak, hogy Wylis. Wylis nem csak beszélni volt képes, hanem jó megfigyelőnek is bizonyult – tudta, kinek mi a gyenge pontja harc közben. No de mitől vált Wylis Hodorrá?!

A teória szerint Wylis egy warg, mint Bran! Ergó képes arra, hogy átvegye az uralmat állatok elméje felett, és irányítsa őket. Az elmélet kitalálói szerint Wylis valószínűleg túl sokáig nyomta fullba a wargot, ami károsan hatott saját elméjére, és lebutult egy állat szintjére.

Sőt, mivel istálló fiú volt, egyesek szerint lovakat irányíthatott, közülük is azt a lovat, ami a fiatal Lyanna-é. Ezt a lovat később lemészárolták, így ha Wylis akkor is épp irányította, megsérülhetett a saját tudata, és “csapdába eshetett” az állatéban.

Ez magyarázatot adhat arra, miért cipeli olyan barátságosan a hátán Brant, illetve miért fél annyira a villámoktól (a lovak is rettegnek tőlük). Sőt, ha egy állat elméjével rendelkezik, az sem csoda, hogy Bran “meg tudta wargolni”. Ti mit gondoltok?

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Tőle

Mutasd a kommenteket (1)