Trónok harca 6. évad – Ez lenne Hodor titka?

1 496

A Vörös papnő varázslata és Jon Snow vérfoltja után újabb érdekes elméletet olvashatunk, ezúttal Hodor képességeiről.

A 6. évad 2. részében egy flashback jelenetben láthattuk az ifjú Hodort, akit akkor még úgy hívtak, hogy Wylis. Wylis nem csak beszélni volt képes, hanem jó megfigyelőnek is bizonyult – tudta, kinek mi a gyenge pontja harc közben. No de mitől vált Wylis Hodorrá?!

A teória szerint Wylis egy warg, mint Bran! Ergó képes arra, hogy átvegye az uralmat állatok elméje felett, és irányítsa őket. Az elmélet kitalálói szerint Wylis valószínűleg túl sokáig nyomta fullba a wargot, ami károsan hatott saját elméjére, és lebutult egy állat szintjére.

Sőt, mivel istálló fiú volt, egyesek szerint lovakat irányíthatott, közülük is azt a lovat, ami a fiatal Lyanna-é. Ezt a lovat később lemészárolták, így ha Wylis akkor is épp irányította, megsérülhetett a saját tudata, és “csapdába eshetett” az állatéban.

Ez magyarázatot adhat arra, miért cipeli olyan barátságosan a hátán Brant, illetve miért fél annyira a villámoktól (a lovak is rettegnek tőlük). Sőt, ha egy állat elméjével rendelkezik, az sem csoda, hogy Bran “meg tudta wargolni”. Ti mit gondoltok?