Trónok harca 6. évad – Ezúttal Bran Stark áll az összeesküvések középpontjában

0 1 349

Ezúttal Branről érkezett egy érdekes elmélet – talán mondanunk sem kell, a legutóbbi résszel kapcsolatos spoilerekkel.

Most pedig itt a legújabb, a 6. évad 3. részében látottakkal kapcsolatban. Bran és idős mestere ismét egy emléket élnek át, mely a fiatal Ned Stark összecsapása Ser Arthur Dayne-nel az Öröm tornyánál (itt tartotta fogságban Rhaegar Targaryen Lyanna Starkot). Az egy dolog, hogy apu kicsit másképp adta elő a csata végkimenetelét az utókornak, de ami még fontosabb, hogy amikor Bran elkiáltja magát (Apám!), a fiatal Ned Stark meghall valamit, és megfordul.

Ha ez nem lenne elég, az egyik korábbi 6. évados trailerben az Éjkirály megérinti Brant – és mivel Bran épp áll, valószínűleg ez is egy emlékkép lehet. Na, mármost: ezekből azt szűrhetjük le, hogy Bran képes interakcióba lépni a múlttal. Ez már önmagában is elég vad elképzelés, de még csak most jön a lényeg!

Mi van, ha Bran kergette őrületbe az Őrült Királyt?! Az alábbiakat a NegativeKarmaSniifer reddit felhasználó írta:

“A 6. évad 3. részében Bran rájön, hogy mások hallják őt, miközben látomása van a múltról, de azt nem fogja fel, hogy nem értik pontosan, mit mond. Megpróbálhatná meggyőzni Aerys királyt, amikor róla lesz látomása. A király viszont csak suttogásokat hall, és ettől megőrül. Bran próbálja kijavítani ezt, de csak ront a helyzeten. Aerys, az Őrült Király élve elégeti Bran nagyapját, miközben Bran kétségbeesetten próbálja megállítani. Mindössze suttogásokat hall. Bran indítja be az eseményeket.”

Mit szóltok hozzá? Minket megihletett ez a rengeteg rajongói teória, és nekünk is van egy, méghozzá Max von Sydow karakteréről. Ahogy eddig láthattuk, Sydow egy fa gyökerei között éli hihetetlenül hosszú életét. Mi van, ha azok nem sima gyökerek, hanem egy irányítópanel, ami összefonódott az ő idegrendszerével? És hogy mit irányít?

Trónok harca Max Von Sydow