Trónok harca 6. évad: Havas Jon és a vörös vérfolt

0 481

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát a Trónok Harca sorozat a könyveknek és a televíziós epizódoknak köszönhetően. A mai napig vitatott hogy melyik a “jobb”,ezt természetesen mindenki döntse el maga, amiben viszont egyet érthetünk, hogy kiérdemelt a világhír.

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy idén a lekvár eszi a nagymamát, azaz a sorozat megelőzte a könyvet. Eljött az idő, hogy az olvasók nem dörzsölhetik a tenyereiket a TV-nézők aggodalmain mosolyogva, továbbá ha kérdésünk támad a képernyőn történtekről, nem kaphatunk megerősítést a könyv alapján. Természetesen ettől még nem áll meg az élet, magyarázatok születnek folyamatosan.

Legutóbb Melisandre, a vörös papnő varázslatáról olvashattunkérdekességeket, most pedig Havas Jon vérfoltjával kapcsolatban. Ugyebár a 6. évad 1. részében az indokoltnál tovább láthattuk Jon vérnyomait, ami rögtön rajongói teóriákat szült.

A vérfolt, amit szerencsétlenül járt kedvencünk hagyott maga után lassan már egy Rorschach-tesztté növi ki magát. Az új elmélet szerint pedig nem mást, mint egy sárkányt ábrázol, amiből sokan arra következtettek, hogy havasi barátunkban részben Targaryen vér csörgedezik.

Nem ez az első alkalom, hogy Jont összefüggésbe akarják hozni a sárkányvérű családdal, ez most egy újabb alkalom, ami a gyanút erősíti. Szemfülesebbek egyébként arra is felfigyeltek, hogy az ötödik évad zárórészében, amikor maga a gyilkosság történt, Jon vére farkasfej-alakban folyt ki, és ez alakult át sárkánnyá.

snow

Felmerül a kérdés: de hát Jon nem Ned fia volt? Ez újabb problémákat vet fel. Mint például, hogy Ned karaktere a tökéletes lovagiasság mintája volt, aki mindig az erkölcsi kódex szerint cselekszik. A sorozat legnagyobb lovagja félrelépne, ezzel megalázva élete szerelmét? Valahogy nem tűnik túl ésszerűnek. Ti mit láttok bele a foltokba?