Tudományosan bizonyították, hogy Rey valójában Darth Vader

0 731

Emlékeztek még arra a konteóra, amikor azt bizonygattuk, hogy Rey valójában Darth Vader? Na most tudományos megerősítést nyert a dolog.

Rey Darth Vader

A Star Wars negyedik részét, az Egy új reményt a legutóbb megjelent Az ébredő Erővel összehasonlítva arra a következtetésre jutottak a tudósok, hogy a bájos Rey karaktere megegyezik Darth Vaderrel.

Bár sokan imádták az új Star Wars részt, mégis rengeteg nézőnek feltűnt, hogy Az ébredő Erő nagyon is hasonlít az Egy új reményhez.

A McGill Egyetem számítástechnikai professzora, Derek Ruths is így gondolta, és a tudományt használta fel tézisének igazolására. Hogyan csinálta mindezt? Arra fókuszált, hogy egyes karakterek hány jelenetben szerepelnek, és az egymás közti interakciók arányát is összevetette. A vizsgálatok során összehasonlította a két film szereplőit, és arra a következtetésre jutott, hogy Kylo Ren = Obi-Wan Kenobi, míg Rey = Darth Vader. Hogy micsoda?

Mégis hogyan lehetne Rey Darth Vader, amikor ő egyáltalán nem gonosz? Ruths megmagyarázta: “A térkép nem veszi számításba a karakterek attribútumait, csak az interakciókat – így egy teljesen eltérő történet alakul ki.”

Íme a kapcsolati háló:

SWChart1-932x596 (1) SWChart2-932x596 (1)