Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Új előzetest kapott az AMI NEM ÖL MEG

Stieg Larsson által írt Millennium-trilógiából csak egyet filmesítettek meg az USA-ban az anyagi bukást követően, most azonban – kissé érdekes módon – a David Lagercrantz által írt Lisbeth Salander-történettel folytatják.

0

Rooney Marát követően az éppen ma hajnalban Emmy-díjjal gazdagodó Claire Foy alakítja majd Lisbeth Salandert, aki szokásához híven a dolgok közepébe csöppen majd.

Rajongók milliói remélték, hogy a skandináv krimit világhíressé tevő tetovált lány története így vagy úgy, a szerző, Stieg Larsson hirtelen halála után is folytatódhat. Időről időre nem megerősített hírek kaptak szárnyra a Millennium-sorozat (A tetovált lány; A lány aki a tűzzel játszik; A kártyavár összedől) fiók mélyén rejtőző negyedik kötetéről. Mígnem egy váratlan fordulattal a svéd kiadó felkérte a közismert írót, újságírót, David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást. Ezt az előző három történetet megfilmesítő svédek nem, de az ezidáig csak az első regényt vászonra vivő amerikaiak megfilmesítették, igaz egészen új stábbal.

Lisbeth Salander (Claire Foy) azonban nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt.

Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.

Az elmúlt évtized legsikeresebb krimisorozata sötét és fenyegető hangulata valamint két kiválóan megírt főszereplője miatt válhatott ennyire népszerűvé. Az előzetes alapján ebből sem Fede Alvarez rendező, sem Claire Foy nem fog majd elvenni, inkább hozzá tenni.

Share This