Új fotók az Amerikai istenek sorozathoz

American Gods (Starz)

0 708

Április 30-án végre kezdetét veszi a Neil Gaiman regényei alapján készült American Gods (Amerikai istenek) sorozat, amelyet a Starz csatornára készített Bryan Fuller, a Hannibal sorozat alkotója.

A 8 részes első évadot kapó sorozathoz most jó pár fotó érkezett, amelyen a népes szereplőgárda majd mindegyik tagját megtekinthetjük.

A sorozatban Ricky Whittle (The 100) mint Shadow Moon, Ian McShane (Deadwood) mint Mr. Wednesday, Emily Browning (Sucker Punch) mint Laura Moon, Sean Harris (The Borgias) mint Mad Sweeney, Yetide Badaki (Aquarius) mint Bilquis, Bruce Langley (Deadly Waters) mint Technical Boy, Crispin Glover (Back to the Future) mint Mr World és Jonathan Tucker (Kingdom) mint Low Key Lyesmith kapták a főbb szerepeket, de kisebb szerepekben Cloris Leachman (Malcom in The Middle, Raising Hope), Peter Stormare (Fargo, Prison Break), Chris Obi (Snow White and the Huntsman, The Counselor), Gillian Anderson (The X-Files) mint Media, Mousa Kraish (Superbad, Fast & Furious), Orlando Jones (Madiba, Sleepy Hollow) mint Mr. Nancy és Kristin Chenoweth mint Easter is látható lesz.

Az Amerikai istenek tartalma:  Árnyék, vagyis Mike Ainsell (az eredetiben: „Shadow”) hároméves börtönbüntetését letöltve szabadul. A kilátásai kellemesek, a felesége szép és hazavárja, a barátja edzőtermében munkát kaphat. Azonban felesége, Laura és Mike legjobb barátja pár nappal a szabadulása előtt autóbalesetben meghalnak. Árnyék elindul a temetésre, de útközben találkozik egy különös idegennel, aki magát Szerdának (Wednesday) nevezi. Felbérli Árnyékot, aki Szerda úr kíséretében egy ijesztő és hallucinogén utazásra indul keresztül Amerikán. Megkísérti halott felesége szelleme, aki csak az első a megjelenő rendhagyó lények közül. Szerda ugyanis nem más, mint maga Odin, aki magához hasonlóan a feledés homályába hullt isteneket (mint Csernobog) verbuvál egy eljövendő túlvilági csatára, aminek tétje a régi és az új istenek (Internet, televízió, hitelkártya) sorsa és Amerika lelke. A könyv útiregény (pikareszk), nyomasztó hangulatát az Amerikai Egyesült Államok út menti látványosságai biztosítják: benzinkutak, motelek, gyorsbüfék, időnként a fantázia szülte helyszínek. Ebben a közegben élnek a bevándorlók által „importált” viking, orosz, egyiptomi istenek. Klasszikus gondolat, hogy az istenek hatalma a híveik számával arányos, erre épít Gaiman, mikor lecsúszott egzisztenciaként mutatja többségüket (egyetlen kivétellel). Anubisz temetkezési vállalatot üzemeltet, Baszt prostituált lett, más benzinkutas, taxisofőr, kinek mi vágott a profiljába mitológiai hátterének megfelelően. Velük szemben az újak inkább egy maffiaszövetségre emlékeztetnek, elegáns kocsikkal járnak, modernek és szigorúan hierarchikusak. Árnyékra további kellemetlen igazságok várnak, felesége és a saját valódi lényének megismerése során. Ki volt valójában az apja és miért választotta őt Szerda a küldetése beteljesítéséhez?