Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Új STAR TREK sorozat jön, Patrick Stewart is visszatér

Visszatér Jean-Luc Picard szerepében Patrick Stewart, akit az Enterprise űrhajó kapitányaként ismert meg a világ a Star Trek: Az új nemzedék című sorozatban.

1

A CBS All Access streaming szolgáltatónál a jelek szerint volt kereslet a Star Trekre, legalábbis úgy tűnik, hogy a Discovery sikerén felbuzdulva építik újjá a Star Trek-birodalmukat.

A nemrég 2. évados előzetest is kapó Discovery első évadáról itt írtunk, az új sorozatról pedig egyelőre annyit tudni biztosan, hogy Picard kapitány áll majd a középpontjában, akit ezúttal is a 78 éves brit színész, Patrick Stewart alakít majd.

A Star Trek univerzumában egyébként nem mennek simán a dolgok, hiszen néhány héttel ezelőtt – a meggyőző első évad ellenére – kirúgták a Star Trek: Discovery készítőit, azt a két személyt (Gretchen Berg és Aaron Harberts), akik akkor vették át a sorozat vezetését, amikor a Hannibal sorozattal mennybe menő Bryan Fuller kiszállt a Discovery forgatásának éléről.

Gretchen Berg és Aaron Harberts a hírek szerint egyébként embertelen hangnemben beszéltek a sorozat íróival és a beosztottjaikkal, ezért kellett távozniuk a produkció éléről. A helyükre az az Alex Kurtzman érkezett, akinek a Star Trek mozifilmeknek hála írói és produceri tapasztalata is van az univerzumban (de ő rendezte az új Múmia-filmet is, a tévében pedig A rejtély, az Alias és Az Álmosvölgy legendája sorozatokban vett részt) illetve több Star Trek-könyvet is írt már.

Share This