Újabb fronton feszül egymásnak a TV2 és az RTL Klub

0 208

Durvul a háború a két konkurens kereskedelmi csatorna, a TV2 és az RTL Klub között. A GVH tavaly nyáron vizsgálatot indított az RTL Klub ellen, miután a csatorna közös átlagáron értékesítette az RTL Klub és az RTL3 csatornákat a hirdetőknek, és részesedésvállalások elfogadásához kötötte a hirdetői pozíciót.

RTL Klub születésnap
A TV2-nek is kellene egy szelet a tortából. Fotó: Blikk

Ez a GVH szerint alkalmas arra, hogy torzítsa a részvevők között a piaci versenyt. Vidus Gabriella, az RTL Kub vezérigazgatója a Kreativ.hu-nak adott interjúban elmondta: a TV2 kezdeményezte a vizsgálatot.

– Ez a vizsgálat nem most indult – mondta Vidus. Az elmúlt 10 évben ez a negyedik GVH-vizsgálatunk. Most a tavaly bevezetett árazásunkat vizsgálják. Ők vizsgálódnak és majd levonják a következtetést. Információnk szerint ezt a TV2 kezdeményezte a hatóságnál valamikor 2015 elején. Ha valaki összeesküvéseket akar alkotni, akkor a hír nyilvánosságra kerülésének időpontja jól jön neki. A GVH valóban szenzitív időszakot választott arra, hogy az ügyfeleinket megkérdezze, hiszen a jövő évi költéseikről mostanában kell tárgyalnunk velük.