Újabb kiválónak ígérkező magyar rövidfilm a láthatáron – Messze az otthon előzetes

0 1 078

Megszaporodtak a minőségi magyar mozgóképek, ehhez kétség sem férhet. Zsinórban két Oscar-díj és megannyi egyéb,nagyobb díjat talán nem  de elismerést annál inkább érdemlő alkotás gyarapította hazánk filmkultúráját az elmúlt években. Ugyanakkor az is egyértelműen érződik, hogy a legtöbben inkább csak a nagyjátékfilmekre koncentrálunk. Ez persze nem is meglepő, hiszen a széles közönség soraiban ülők többsége jellemzően az ilyen jellegű alkotások iránt szokott nagyobb hévvel érdeklődni.

De mégis. Ha más nem is, akkor a Mindenki egészen friss sikertörténete felhívja a figyelmet arra, hogy a kisjátékfilmek is megérdemlik, hogy fókuszba kerüljenek a hazai színtéren. Merthogy a sorozat nem ért véget, érkeznek az újabb alkotások, így hamarosan befut Gál Sándor Messze az otthon című háborús témája is, amire az eddigi infók és kedvcsinálók alapján mindenképpen oda kell figyelni.

Íme a produkció izgalmas és dinamikus perceket ígérő előzetese:

 

És persze vannak egyéb fontos tudnivalók is az alkotás kapcsán. A rövid szinopszis a következő:

“Egy fiatal magyar katona szembenéz az ellenséggel, miközben egyetlen célja, hogy haza jusson és maga mögött hagyja a háború borzalmait.”

A stáb:

Szereplők: Bárdi Gergő, Pálinkás Dániel, Tisza Bea, Bán Henrik, Cs. Németh Lajos

Bárdi Gergő játssza a főszerepet. A Kolibri Színház Társulatának tagja.

A filmet az I’m Film Produkciós Cég támogatta.

A film producere Csernai Judith.

Forgatókönyv, rendező, vágó: Gál Sándor

Operatőr: Pápai Dániel

Hang: Nagy Gergely

Zene: Elekes Gergő

Elekes neve ismerősen csenghet azoknak, akik mélyebben beleásták magukat az utóbbi évek hazai filmtermésébe, és így találkoztak a Bodom, valamint a Moth című lelkes horrorvállalkozásokkal.

 

Néhány képkocka a Messze az otthon tárházából:

messze

messze2

messze3

Na meg persze a poszter sem maradhat le:

messze6

Az alkotók hazai és nemzetközi fesztiválokon egyaránt szeretnék bemutatni a filmet. A Drága Elza! és a Szürke senkik által már bizonyítást nyert, hogy a háborús műfajnak a magyarországi filmkultúrában is helye van, eme tény tükrében tehát a Messze az otthon igencsak szép kilátásokkal rendelkezik. Ezúton is sok sikert kívánunk a készítőknek!

A produkciót az alábbi online médiafelületeken követhetitek:

Youtube

IMDb

Facebook