Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Újabb mélypontot ért el a THE WALKING DEAD nézettsége

És ha ehhez hozzávesszük, hogy tudvalevő volt, hogy az egyik legnépszerűbb karakter búcsúepizódja lesz, tényleg egyre nagyobb a gond.

1

A mélypont persze relatív, hiszen más kábeles sorozatokhoz képest még így is igen erős a sorozat nézettsége, de különösen a reklámozóknak fontos (18-49 éves) korosztály lemorzsolódása miatt aggódhat a sorozat.

Íme a nézettség és annak összetételének alakulása:

  • 4. évad (2014)– 8.2%, 15,8 millió néző
  • 5. évad (2015)– 8%, 15,6 millió néző
  • 6. évad (2016)– 6,8%, 13,7 millió néző
  • 3. évad (2013)– 6,1%, 12,3 millió néző
  • 7. évad (2017)– 5,7%, 12 millió néző
  • 2. évad (2012)– 4,2%, 8,1 millió néző
  • 8. évad (2018)– 3,6%, 8,3 millió néző

A 4. évadhoz képest tehát jelenleg feleannyian követik a szériát, még a reklámozóknak fontos korosztály aránya mostanra már a 4 százalékot sem éri el…

Ez pedig messze kevesebb pénzt jelent a sorozatnak otthont adó AMC-nek és persze a sorozatnak is (kisebb nézettség mellett alacsonyabb összegért tudják csak értékesíteni a reklámblokkokat), ráadásul ezzel párhuzamosan a színészek és a stábtagok fizetése növekszik. A bértárgyalások pedig nem a legjobb irányba haladnak, hiszen többek közt a Maggiet alakító Lauren Cohan sem írt még alá a 9. évadra.

Nem véletlen, hogy a sorozat mostanában mindent megpróbál, nem elég, hogy újabb alapkaraktert írtak ki a sorozatból (és ezzel párhuzamosan átírták a The Walking Dead teljes képregényes univerzumát), de új showrunnert is tettek  a sorozat élére, ráadásul a tévés univerzum bővítése érdekében a sorozat egyik karaktere, a Lennie James által alakított Morgan hamarosan a Fear The Walking Dead címet viselő testvérsorozatban lesz látható. És akkor a meztelen zombikat még nem is említettük, bár nem valószínű, hogy ez mentené meg a sorozatot…

Share This