Urban Myths – Már most botrányt kavart a Sky Arts sorozata

0 471

Hamarosan érkezik a Sky Arts új sorozata, az Urban Myths, amelyben hírességek városi legendáját filmesítették meg.

A hírességekkel megesett, valószínűtlen történetekről szóló sorozatban Joseph Fiennes játssza majd Michael Jacksont, ami alaposan kivágta a biztosítékot a rajongóknál. Nem csak náluk, Michael Jackson lányánál is, aki a Twitteren borult ki az újabb hollywoodi fehérre-mosdatástól.

“Rettenetesen sértőnek gondolom és biztos vagyok benne, hogy sokan mások is, őszintén szólva hánynom kell ettől” – írta Paris Jackson a Twitteren. Azon is kiakadt egyébként, ahogy a keresztanyját, Elizabeth Taylort ábrázolták a trailerben: “Dühít, hogy ennyire nyilvánvalóan sértőnek szánták ezt az alkotók, nemcsak az apámra, de a keresztanyámra, Lizre nézve is.”

A Jacksont alakító Fiennes egészen másként látja ezt. “Én is csodálkoztam, amikor megkerestek ezzel a szereppel. De elolvastam a történetet és nagyszerűnek találtam a forgatókönyvet, részese akartam lenni a projektnek. Csodálatos kihívásnak tartom, senkit nem szándékoztam megsérteni. Egyébként ez egy igazi szatíra, az pedig hogy valóban megtörtént-e csak azok tudják, akik ott ültek az autóban.”

Az epizód egyébként azt dolgozza majd fel, amikor Elizabeth Taylor, Michael Jackson és Marlon Brando egy közös autóban utazott, éppen a 9/11-es eseményeket követően, miután a repülőjáratukat törölték. A legenda szerint nem akármilyen utazás volt.

Az előzetes alapján én speciel semmi kivetnivalót nem találok benne, ahogy a petíció indítós, betiltós, fehérre mosdatós hisztit sem értem.