Válaszok nélkül maradunk, nem lesz 4. évada a Twin Peaksnek

A cikk spoilereket tartalmaz a Twin Peaks 3. évadának fináléjából

0 565

Bár a Twin Peaks a korábbi nyilatkozatok alapján véget ért a 3. évaddal, Lynch annyi válaszra váró kérdés és visszatérésre okot adó kiskaput hagyott maga után, hogy egyáltalán nem lehetetlen, hogy elkészüljön a folytatás. Ha így lenne, a Cooper ügynököt (is) alakító Kyle MacLachlan alig várja az újabb közös munkát, de ő is úgy gondolja a sorozat története itt ért véget.

Milyen évet is írunk? – TWIN PEAKS 3. évad kritika

A folytatásban reménykedő rajongókat az élteti, hogy miután a 17. részben Cooper ügynök Mr. C-vel és Bobbal is leszámolt, a sorozatzárónak beharangozott epizód egy kvázi új pilot volt, amely alapjaiban írta át a Twin Peaks történelmét. A sorozat – jelen állás szerinti – utolsó epizódja átírta a sorozat előtt játszódó tévéfilmben, a Tűz, jöjj velem!-ben történteket, hiszen miután a vörös szobában Cooper és Laura Palmer végleg megszabadult az idő és a tér fogságából egy látszólagos alternatív valóságba kerültek (valószínűsíthetően 1989-be), ahol Laura soha nem élt a Palmer házban és más néven egy Odesszai étterem pincérnőjeként dolgozott.

Az utolsó pillanatokban Cooper és az immáron “Carrie Page” – ként élő Laura, a Palmer-ház előtt áll, bizonytalanságukat pedig Laura Palmer vérfagyasztó sikolya kavarja fel, vagyis valamilyen formában “ismét megtörténik” (ahogy azt a sorozat plakátjai is sugallták), de hogy, hogyan és mikor az örök rejtély marad, ahogy az is, hogy az utolsó képkockán mit súgott Laura Cooper fülébe.

Kyle MacLachlan ugyanis elmondta, hogy bár rengeteg szálon kötődik azokhoz az emberekhez, akikkel a Twin Peaks alatt dolgozott és szeretne velük később is együtt dolgozni, úgy gondolja, hogy a Twin Peaks számára ez volt a vég, a sorozat semmilyen formában nem fog folytatódni. S bár azt is tudja, hogy a sorozatot alkotó David Lynch bármikor nyitott kapukat döngethetne a Showtime-nál a folytatást illetően, mindig is a 3. évad fináléjában látottak voltak a tervek a sorozat lezárására.

Szóval, mi rajongók jó eséllyel válaszok nélkül maradunk, és csak reménykedhetünk abban, hogy egy a Twin Peaks titkos történetéhez hasonló kiadványban választ kapunk pár égető kérdésre.

Twin Peaks titkos története