Van rá némi zsebpénzem, hogy Jessica Lange is felbukkan az American Horror Story: Roanokeban

Minden a feje tetejére állt az American Horror Story 6. évadában. És nem véletlenül jutott eszünkbe, hogy Jessica Lange visszatér. Tulajdonképpen a sorozatban hangzott el.

0 706

Én speciel a Siberia óta várok egy hasonló tévés próbálkozást, mint most az American Horror Story 6. évada, pedig még csak nem is nagyon kedvelem a valóságshow-kat. Persze, ha némi misztikummal megszórják már egészen más a helyzet.

A Siberia az új Lost

Korábban épp arról írtam, hogy miért ne hasonlítsunk már egy alacsony költségvetésű ál-reality sorozatot minden idők legdrágább pilotjával bíró sorozatához, de öt epizód után a helyzet, hogy a Siberia egyre inkább losti magasságokba emelkedik. Hiányossága persze bőven akad a nagy elődhöz képest, ráadásul a tálalás is egészen más, hiszen mégis csak úgy van odarakva a képernyőre a dolog, mintha egy valóságshow-t néznénk.

Na de nézzük mi is történt a Roanoke évad féltávjánál, na meg hogy miért törném össze a gyerek perselyét egy kis fogadásért?

Például megtudtuk, hogy a sorozat annyira sikeres (volt), hogy megverte nézettségben a The Walking Deadet, az Empire-t és még az NFL meccseket is. Na mégis, mikor láttunk utoljára ennyire meta módon kezdődni egy sorozatot, vagy sorozatepizódot? És ha valami ilyen sikeres akkor bizony Jessica Lange sem maradhat ki a sikerből. (Na jó, nem emiatt gondoljuk így, arról alább.)

American Horror Story: Roanoke – American Horror Story: My Roanoke Nightmares – American Horror Story: Return to Roanoke: 3 Days In Hell

Majd feltűnt Sidney (Cheyenne Jackson), az egészen gátlástalannak tűnő showrunner, aki könnyen ki is harcolt egy újabb évados berendelést a sorozatnak. Az ötlete is megvan, amolyan valóságshow-s módon be kell költöztetni a házba a túlélőket és az őket játszó színészeket is, majd fel kell venni az egészet rejtett kamerával. A cím is megvan: American Horror Story: Return to Roanoke: 3 Days In Hell.

Eközben a My Roanoke Nightmares színészeiről is sokat megtudunk. A Leet alakító Monet Tumusiime (Angela Bassett) például annyira nem bírt a sorozat után rázúduló gyűlölettel, hogy az alkoholizmusba menekült.

A Shelbyt alakító Audrey Tindall (Sarah Paulson) és a Rory Monahan (Evan Peters) még a forgatáson összejöttek, azóta férj és feleség.

A Matt Millert alakító Dominic Banks (Cuba Gooding Jr.) összeszűrte a levet az igazi Matt Miller (Andre Holland) feleségével.

agnes-mary-winstead-ahs

A legdurvább mégis a Mészárost alakító Agnes Mary Winstead (Kathy Bates) háttérsztorija, róla ugyanis kiderült, hogy nagyjából beleőrült a szerepbe (mint Heath Ledger Joker szerepébe), ami még egy kis kollegális féltékenységgel is párosult. Na meg egy kis baltás ámokfutással a Hollywood Boulewardon.

 

Zseniálisat csavart az American Horror Story 6. évada

Nem is tudom mikor írhattam utoljára bármi pozitívat az American Horror Story kapcsán, de a 6. évad 6. részével most ennek is eljött az ideje. Spoilerekkel megyünk tovább. Az idei évadra eddig sem nagyon panaszkodtam, nekem eléggé bejött a váltás, de a félévadnál bekövetkező kvázi reboot annyira META lett, hogy ez volt kábé a hét legjobb epizódja.

Jessica Lange visszatér?

De Agnesnek köszönhetően kaptunk egy zseniális kikacsintást is. Azt mondja két nagy szerep van az amerikai történelemben. Az egyik a Mészáros, a másik pedig Mary Tyrone karaktere a Long Day’s Journey-ban.

agnes-mary-winstead

Na és ki az aki mostanság Mary Tyrone-t alakítja a Roundabout Theater-ben? Segítek: Jessica Lange az, aki négy évad után szállt ki a sorozatból. Vajon most visszatér és ő alakítja majd az igazi Mészárost?

jessica-lange

A valóságnál semmi nem drámaibb?

Írtunk már korábban róla, hogy lehetetlen eldönteni, hogy amit most látunk az tényleg egy talált felvétel az American Horror Story: Roanoken belül, vagy pedig Sidney forgatókönyve alapján történnek az események, de a recept eléggé ügyesnek tűnik.

Volt tévés esküvő, félrelépés, verekedés, és ugye kihangsúlyozták az örök igazságot: minden valóságshow titkos hozzávalója az alkohol. Szóval ehhez már csak hab a tortán, hogy még be sem indult a sztori máris van 3 halálesetünk. (A Diana nevű asszisztens, a saját magát felszeletelő stábtag és az ikrek által megszurkált Rory, amivel az utolsó betű is felkerült a falra.)

american-horror-story-s06-e06-return-to-roanoke-three-days-in-hell

Mészárlása következik

A 6. részben ugye az is elhangzott, hogy a Return to Roanoket csak egyetlen ember él túl és mivel mindössze 3 nap alatt játszódik a történet, szerintem hamarosan nagy mészárlásnak leszünk szemtanúi. És mekkora visszatérés lenne ez Jessica Lange részéről?