Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Védjétek a kaput, engedjétek a sarlót!

Ebben a részben annyi csatajelenetet látni, amennyi az egész évadra is elegendő lenne, cserébe viszont még egy hetet kell várnunk arra, hogy kiderüljön, hogyan folytatódnak majd a királyvári események

0

Havas Jon és az Éjszakai Őrség maradéka az eddigi legnagyobb kihívással kénytelen szembenézni. Mance Rayder, a Falon túli király egyesítette a vadakat.

Az Éjjeli Őrség egykori tagja évtizedeken át szolgálta birodalmat, mielőtt dezertált, és a Szabad Nép tagja, majd idővel vezetője lett. Először sikerül felsorakoztatnia maga mögött az óriásokat, a vargokat, az emberevő thenneket és más lényeket. Úgy tűnik, nincs erő, amely megállíthatná ezt a félelmetes sereget, amely vissza akarja szerezni azt, ami az övék.

Na ebből az alaptézisből született a Trónok harca egyik legjobb epizódja, ami egyesek szerint az eddigi legrosszabb volt, de még a negatív kritikák is kiemelik azt a tracking shotot, amit a legutóbbi nagy csatajelenetet is rendező Neil Marshall dirigált le.

Ebben a részben annyi csatajelenetet látni, amennyi az egész évadra is elegendő lenne, cserébe viszont még egy hetet kell várnunk arra, hogy kiderüljön, hogyan folytatódnak majd a királyvári események és Tyrion történetszála, ugyanis végig egy helyszínen játszódik az egész epizód.

Természetesen, ahogy mostanság minden epizódra, erre is azonnal ráugrott az internet és többek közt olyan remekművek születtek, mint a Miley Cyrus Wrecking ball-jával megdobott jelenetvideó.

Az eddigi finálé előtti részekkel ellentétben ezúttal a nagy katarzis elmaradt, mert bármennyire akarjuk még ez sem volt az.

Nem véletlen hogy David Benioff és Dan Weis – ígérete -szerint hihetetlenül izgalmas finálét kapunk. Gondolom ez azt jelenti, hogy a sorozat alkotói továbbviszik George R.R. Martintól örökölt jó rossz szokásukat. Mármint ezt itt.

A mostani, régóta várt ostromjelenettel a sorozat végképp bebizonyította, hogy óriási utat tett meg az első évad még csak meg sem mutatott csatájától – emelte ki a Geekz. A negyedik évadból már csak az utolsó rész van hátra, és ez normál esetben, az eddigi tapasztalatok alapján ?csak? egyfajta megágyazás lenne a következő szezonnak, és levezetés az utolsóelőtti, csúcsponttá tuningolt epizód után. De ez most más lesz: a végére is csaták, fordulatok és kisebb sokknak beillő események maradtak.

Share This