Vigyázó szemetek ‘A szoba’ -ra vessétek

3 359

Lenny Abrahamson, a Frank rendezője legújabb drámájában egy anya és fia történetét meséli el nekünk, egy nem akármilyen helyszínen, nem akármilyen történettel.

A szoba

A szoba az öt legfontosabb Oscar-kategória közül négyben érdekelt: A legjobb film, A legjobb színésznő, A legjobb adaptált forgatókönyv, valamint A legjobb rendező kategóriákban kapott jelölést. Brie Larson A legjobb női főszereplő (dráma) kategóriában a Golden Globe-díjat a napokban vehette át a filmben nyújtott alakításáért.

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.