Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Vigyázó szemetek ‘A szoba’ -ra vessétek

3

Lenny Abrahamson, a Frank rendezője legújabb drámájában egy anya és fia történetét meséli el nekünk, egy nem akármilyen helyszínen, nem akármilyen történettel.

A szoba az öt legfontosabb Oscar-kategória közül négyben érdekelt: A legjobb film, A legjobb színésznő, A legjobb adaptált forgatókönyv, valamint A legjobb rendező kategóriákban kapott jelölést. Brie Larson A legjobb női főszereplő (dráma) kategóriában a Golden Globe-díjat a napokban vehette át a filmben nyújtott alakításáért.

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Share This