Visszatekintés: Aranyélet 2. évad 7. rész – A Hollós család

0 2 570

Hogy jó vagy rossz-e, hogy az Aranyélet minden epizódjának végén akkora cliffhanger van, hogy azt más sorozat az évadzárókra tartogatja, azzal kapcsolatban kicsit megosztott vagyok, ahogy azzal is, hogy jót tett-e a sorozatnak az, hogy az első évad magyar mutyis közegét maga mögött hagyva egy sokkal másabb tartományban helyezte el magát. 7. részes spoilerekkel megyünk tovább.

aranyelet-2x07-janka-es-hollos

Az Aranyélet ugyanis mostanra sokkal abszurdabb, mint amilyennek valaha is gondolni véltük, egymás hegyén-hátán kapjuk a WTF-pillanatokat, ami éppen annyira szórakoztató, mint amennyire kiábrándító. Egyszerűen az a helyzet, hogy ilyen rövid időn belül ennyi minden még a kifejezetten erre utazó Impastor sorozat szélhámosával sem történik, mint ami a Miklósi (Hollós-?) család tagjaival.

aranyelet-2x07-mark-es-bianka

Persze azt is mondhatjuk, hogy most találta meg a saját hangját a sorozat és egy ilyen Dirk Gentlyre hajazó szürreális fekete komédiává válik az egész. Gáll Feri például simán elmehetne egy Austin Powers-főgonosznak, maximum ott lehetne komolyan venni a cselekedeteit, még Mira vagy éppen Janka mostanra már annyira túltolja, hogy azt egyre fájdalmasabb nézni.

aranyelet-2x07-jakab-erika-es-mira

Persze Janka WTF-pillanata a körülményeket tekintve érthető, csak éppen az egész jelenet olyan volt, mint egy bizarr látomás, én az alkotók helyében hagytam volna ezt a szálat sokkal jobban kibontakozni, hiszen pont annyi logika lenne abban, hogy Hollós megbocsátja Janka háttérben zajló ügyeit, mint ahogy Gáll Feri megbocsátott nekik…

aranyelet-2x07-hollos-ati-es-gall-feri-kibekulnek

A sorozat leggyengébb pontja azonban most már egyértelműen Mira szála. Egyrészt Jakab Erika mostanra teljesen kiesett a karakteréből, komolyan vehetetlenek a monológjai, másrészt meg Mira a gyenge és félénk, a legnemesebb egyszerűséggel teszi túl magát az őt ért traumákon. Én férfi létemre szerintem magamhoz sem térnék, ha megtalálnám a szerelmem felvágott erekkel, ha a Rózsadomb után poloskák rágnának a nem beszámítható cellatársak közt, ha egy hét alatt háromszor fenyegetnének meg halálosan satöbbi satöbbi.

aranyelet-2x07-mira-es-az-ugyesz-szexel

Ő egyik napról a másikra túlteszi magát a dolgokon, sőt egy fordított Stockholm-szindrómának köszönhetően hirtelen elfelejti a leszbikusságát, a bizalmatlanságát és szexel egyet Hulk magyarhangjával. Aha.

Megmagyarázhatatlan módon ennek ellenére továbbra is nagyon élvezem az Aranyélet 2. évadát, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a jövőheti epizódban mivel búcsúzunk el az évadtól, merthogy a lenti momentum még sorozatzárónak is elment volna.

aranyelet-2x07-janka-megoli-hollost