Visszatekintés: Aranyélet 2×04

0 2 131

Tudod, piros BMW.

Mivel az HBO Go-n már a negyedik rész is elérhető, itt hívnám fel a figyelmet, hogy aki a tévében követi a sorozatot az csúnya spoilerekbe futhat!

Eléggé furcsa epizódot hozott az Aranyélet 2. évadának 4. része, ugyanis annyi szálon indultak be az események, hogy villámgyorsan eltelt az epizód egy órája. Ez persze nem feltétlenül rossz, sőt, azt hiszem kaptunk egy olyan jelenetsort, amiről nagyon sokat fogunk még beszélni a későbbiekben.

aranyelet-2x04-hollos-utolso-forintjai

Attila vallomásának következményeit viszonylag gyorsan feloldották és úgy tűnik, hogy Gáll Feri is kiteregette végre a kártyáit. Végre tudjuk, hogy mi motiválja abban, hogy tönkretegye Hollóst, mi több az is kiderült, hogy már az első évadban is ő mozgatta a szálakat a háttérben.

Attilával való kapcsolata szerintem csak ezután fog igazán érdekes és izgalmas dolgokat hozni, hiszen láthattuk, hogy mindazért amiért Hollóst hibáztatja, valójában Attila sara. Mármint nem maga a baleset, hanem a segítség elmulasztása.

aranyelet-2x04-gall-feri-laba

És akkor itt az a pont, aminél meg kell állnunk egy pillanatra. Vállalt már be ennyire sokkoló jelentet magyar tévéműsor valaha? Engem a sikolyokat hallva még a hideg is kirázott. Tényleg sokkoló volt, bármennyire is a hatásvadászat volt a cél.

Egyébként Gáll Feri lánya is okozhat még érdekes fordulatokat, hiszen egyértelmű, hogy minden áron lázadni akar az apja ellen, könnyen meglehet, hogy valamiféle szövetséget kötnek még ők Attilával.

aranyelet-2x04-attila-es-gall-feri-lanya

A nemrég még megmosolygott HÖK-ös szál elég durván értelmet nyert, hiszen Márk nem kis pénzt menekített ki onnan az egyre inkább, sőt teljesen nullán lévő Hollós részére, ami több szempontból is remek történetszál lehet.

Egyrészt Márk elég durván bizonyította a hűségét Hollós irányába, hiszen tényleg mindent elkövetett azért, hogy Hollós egyenlő félként kezelje őt a későbbiekben – és ez szerintem így is lesz, már ha Hollósnak sikerül talpra állnia ebből a lehetetlen helyzetből. Másrészt meg biztosan lesz következménye a “romabandával való szövetség” felrúgásának, vagy éppen a HÖK-ös pénzek eltűnésének…

aranyelet-2x04-rajtautes

Hollós inkasszója egyébként eléggé kihozta Janka ösztöneit, szerintem kimondhatjuk, hogy hivatalosan is megerősítést nyert, ami eddig is talán csak Hollós számára nem volt világos. Janka ösztönlény, ösztönösen csak a pénzt hajtja. Persze ironikus volt, hogy mennyire nem fogta fel, hogy mekkora a probléma, hiszen még ebben a helyzetben is súlyos százezreket szórt el feleslegesen.

Igaz, csak megszólalt benne az anyai ösztön, na meg a lelkiismeret és segéd kezet nyújtott – szó szerint – Mirának, aki szerintem még jó ideig nem fog szabadulni a démonaitól. Persze az is igaz, hogy ez a segítség is Hollóstól jött, aki a mostani évadban teljesen átértékelődik és már elég más szemszögből lehet nézni az első évados tetteit.

Szóval alaposan megágyazott az epizód az évad második felének, hiszen konfliktus konfliktus hátán, ráadásul a karaktereknek még a saját démonaikkal is meg kell küzdeniük, ami talán még nehezebb lesz, mint eddig bármikor.

Rendezte: Dyga Zsombor

Írta: Zomborácz Virág

Szereplők: Anger Zsolt (Hollós), Thuróczy Szabolcs (Attila), Ónodi Eszter (Janka), Döbrösi Laura (Mira), Olasz Renátó (Márk), Végh Zsolt (Gáll Feri), Danis Lydia (Jakab Erika őrm), ifj. Vidnyánszky Attila (fiatal Attila), K. Kovács Tamás (fiatal Hollós), Waskovics Andrea (fiatal Janka), Fehér László (fiatal Gáll Feri), Farkas Franciska (Oszi), + Fon Gabriella (Mari)