Visszatekintés: Black Mirror 3×02 – Playtest

0 575

A társadalomkritikus első rész után a Black Mirror 3. évadának 2. része egészen más módon lett sötét, mint az évadnyitó. A Playtest ugyanis egy horror elemekkel tarkított kamaradráma, ami nem olyan kötelező darab, mint az évadnyitó, de még mindig bőven a nézhető kategória.

black-mirror-playtest

A Playtest főhőse egy fiatal kalandor (Wyatt Russell, aki nem mellesleg Kurt Russell fia), aki a világjárása közben némi pénzre szorul és úgy dönt, hogy alkalmai munkaként bevállalja egy demo videojáték tesztjét. A játék különlegessége, hogy egyrészt horror, másrészt meg a virtuális valóságban játszódik, nem mellékesen hozzáfér az agyunkhoz és testre szabottan, a legsötétebb félelmeinkkel ijesztget.

playtest-black-mirror

A Playtest nem alapmű, de ahogy azt a Black Mirror epizódoktól megszoktuk nem is tucat mű. Ennek ellenére bőven hagy maga után kívánni valót a mondanivaló és a tanulság, legalábbis a Black Mirror-történetek közül mindenképpen lefelé lóg ki.

A fordulatok kissé kiszámíthatóak, s bár az epizód végét próbálják alaposan megcsavarni, végül elmarad a nagy WTF-pillanat.

Rendező: Dan Trachtenberg (Cloverfield Lane 10)

Író: Charlie Brooker

Szereplők: Wyatt Russell, Hannah John-Kamen, Wunmi Mosaku, Ken Yamamura