Visszatekintés: Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? 3. évad – Az őszi finálé

0 759

Ahogy a Botrány, úgy a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? is elsősorban a női nézőkre van szabva, azonban ahogy a Botrány esetében is mindig megemlítem, úgy a HTGAWM esetében is ki kell emelnem, hogy férfi létemre nagyon élvezem az utazást a sorozattal.

how-to-get-away-with-murder-season-3

A koncepciónak köszönhetően azonban most már elég nehéz bármilyen formában megújulnia a sorozatnak, így nem csak a jelenetek, vagy a párbeszédek, de maguk a történetszálak is repetitívek lettek, sem az ügyekben, sem a fő storyline-on nem nagyon tudnak újat mutatni, igaz az olyan flashback-epizódok, mint amiben bemutatták, hogy Annalise hogyan veszítette el a gyermekét még mindig jó nagy gyomrost tudnak adni az embernek.

oliver-htgawmAzt is megszokhattuk már, hogy akár epizódon belül is többször változnak a karakterek viszonyai egymással, de a fenti esetnek is köszönhetően az évad fekete báránya most egyértelműen Frank lett. Ennek ellenére, a készítők ezúttal sem egyértelműen árnyalták a karaktereket (így őt sem) és ezúttal is próbáltak mindenkinek valami mentőövet dobni, hogy miért ne utáljuk egyértelműen.

Az várható volt, hogy a sok önismétlés után ezúttal egy sokkal merészebbet kell húzniuk és húztak is és nem csak azért, mert végre nem egy „vörösinges” halálára futtatták ki a (fél)szezonzárót, hanem azért is, mert sikerült átverniük a végén a nézőt, még úgy is, hogy utólag visszagondolva a 9 epizódra, teljesen egyértelmű volt, hogy ki az a szereplő, akinek el kellett hullnia.

wes-htgawmEgyébként a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? egyik legnagyobb erőssége továbbra is az, hogy nem csak azt kell kinyomoznia a nézőnek, hogy ki volt a tettes, hanem ezzel párhuzamosan azt is, hogy ki volt az áldozat. A szereplők egymással való kapcsolatát és lelkivilágát ismerve pedig ez nagyon nehéz és akkor még nem is beszéltünk a hirtelen felindulásról, vagy arról, hogy egy harmadik, esetleg negyedik tényezőt (gyilkost) is behozhatnak az egyenletbe, akit akár még meg sem mutattak. (Oké, jelen esetben számomra elég egyértelmű, hogy kinek volt oka megölni Őt, aztán majd kiderül, hogy jó nyomon vagyok-e?)

how-get-away-murder

Szóval összességében én továbbra is nagyon tudom szeretni a sorozatot minden hibájával együtt, de arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a koncepció meddig tud életképes lenni és mi újat tudnak kitalálni a készítők annak érdekében, hogy ne mindig ugyanazt az ösvényt tapossák.