Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Visszatekintés: Homeland 6×05

Spoileres!

0

Mér megint beszélnünk kell a Homelandről, ugyanis a sorozat ismét egy olyan epizódot produkált, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Az anti 24-nek is csúfolt drámasorozat egy nagyon lassú és látszólag inkább politikai drámára hajazó történetet vezetett fel az első epizódban, de már az ötödik részre olyan kemény eseményeket húzott, hogy azt feldolgozni sem egyszerű.

Persze már az előző epizódon is látszott, hogy vége az altatásnak és rég nem látott fokozatba kapcsolt a sorozat. Persze azt túlzás lenne állatíni, hogy feltalálta a spanyolviaszt, azonban a kissé merengős és lassú folyású első epizód alapjait olyan történetté gyúrta össze, ahogy azt csak a legnagyobbak tudják.

Homeland Quinn telefon
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Számomra egyértelmű (aztán lehet, hogy tévedek persze), hogy itt bizony Dar Adal mozgatja a szálakat. Ő az, aki eljuttatta Carrienek a felvételt, amivel az kihozta Székut az előzetesből, ő az, aki megfigyelteti Carrie lakását és persze ő az – aki a 24-ben vagy a Botrányban már látott mozzanatként – megtervezte a terrortámadást, ami miatt most újra 9/11-be csapott át az amerikai közhangulat.

Dar Adal aprólékos terve ráadásul kiválóan működött (még a megválasztott elnököt is szépen elzárta a külvilágtól és a külvilággal való kommunikációtól, így Carrietől is!) egyedül azzal a Quinnel nem számolt, aki minden fóbiája és paranoiája ellenére olykor nagyon is észnél van. És hát Quinn ebben az epizódban is nagyon durván odatette magát. Ami kissé szomorú is, hiszen eddig sem volt könnyű élete, de úgy tűnik ő lesz ennek a sorozatnak a leginkább tragikus hőse. (És halkan megjegyzem, most már tényleg nagyon járna Rupert Friendnek egy Emmy…)

Carrieből pedig szépen lassan ugyanakkora közellenség lesz, mint amilyenné Jack Bauer vált a 24-ben és a legdurvább, hogy jelen állás szerint még a megválasztott elnököt is magával ránthatja.

Szóval az van, hogy annyi terrorista után eljutottunk oda, hogy amerikai legfőbb ellensége a CIA titkos műveleteiért felelő igazgató, aki nagyon úgy néz ki bárkit és bármit feláldoz azért, hogy “háborúban tarts az országot”. Már csak az a kérdés, hogy Saul pontot tesz-e ennek a végére, vagy pedig szépen beáll Dar Adal mögé?

Share This