Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Visszatekintés: Kapcsolat sorozat 1. évad

Frequency (The CW)

0

Na ezt is kiszenvedtük valahogy és minden bizonnyal ennyi is volt a móka: egy újabb sorozat bizonyította be, hogy hiába erőltetik szegény Peyton List nem képes elvinni egy sorozatot, mert hiába eyecandy, ha annyi arckifejezése van, mint Steven Seagalnak. Mondjuk nála idegesítőbb csak az anyját alakító Devin Kelley volt, de az apát alakító Riley Smith sem fogja ezt kirakni az ablakba… bár ezt sokkal inkább az alkotók, mint a színészek számlájára írnám.

A Frequencyben ugyanis minden adott volt egy remek kis sorozathoz. Sorozatgyilkos, időutazás, paradoxonok, ez mind-mind olyan téma, amiből 13 részre egy olyan feszes történetet össze lehetett volna rakni, hogy az ember csak ide-oda kapkodja a fejét. Csak nem a The CW-n. Itt még mindig a szerelem, a csalódások, az ordas nagy kamu, meg a három epizóddal előre kiszámolható fordulatok mennek – meg is lehet nézni a nézettséget…

A Frequency minden szempontból a kihagyott ziccerek sorozata, amelynek csak az utolsó 2-3 része diktált értékelhető sztorit és tempót, addig olyan lassan révészkedtünk el, hogy a közepén majdnem kiszálltam unalmamban.

A sorozat szinte minden kisebb történetszála érdektelen lett, alig kapcsolódott a nagy egészhez és a karakterek tetteit sem igazán befolyásolták a megtapasztaltak, a két idősíkon párhuzamosan zajló események pedig nem hogy kreatívak nem lettek, de kifejezetten repetitívek voltak.

Vigasz, hogy kaptunk egy viszonylag korrekt lezárást, ha már nagyon úgy néz ki, hogy ennek a sorozatnak nem lesz 2. évada – legalábbis sem a nézettség, sem a nézői és kritikai visszajelzések nem indokolják.

50%
Ebből ennyi elég is volt.
  • Szerintünk:
Share This