Visszatekintés: Legends of Tomorrow 2. évad 7. rész – Invasion!

0 945

Ahogy az előre borítékolható volt, a nagy DC crossover befejező darabjára maradt a tűzijáték, s még ha nem is páratlan, de egy egy teljesen korrekt, egysorosokkal dúsított akcióorgiát kaptunk.

legends-of-tomorrow-2x07

Azt viszont mindenképpen meg kell jegyezni, hogy még a korábbi epizódokban egészen jól tartották az arányokat a karakterek közt, addig a nagy fináléra már eléggé felborultak ezek az arányok, hiszen a Legendák sorozatában nem elsősorban a Legendák vitték a prímet, de például ha Supergirl nem szerepelt volna az epizódban talán észre sem vettük volna a dolgot.

flash-legendslegends-arrow-supergirlA másik fontos tényező, hogy még 1-2 évvel ezelőtt tényleg vicces volt, ahogy Felicity és Cisco közös egymásra kocka-kontrázása, az már mostanra teljesen unalmas lett, semmi kreativitás nincs abban, ahogy rácsodálkoznak a világra… Mick viszont még mindig zseniális (Majd hívj fel!), ahogy Ray is remekül bedobta az utalásbombát, a „Nagyon hasonlítasz az unokahúgomra” dumával, hiszen ne feledjük pár évvel ezelőtt még ő alakította Supermant.

ray-es-supergirlA mostani epizódban végre megtudtuk, hogy mit akarnak a Dominátorok és bár a húzás nem feltétlenül nyerte el mindenki tetszését, szerintem sokkal jobban megoldották az alkotók ezzel a metahumános szállal a dolgokat, mintha a Dominátorok „csak úgy” akarnák igába hajtani a Föld lakosságát.

cisco-felicityAmi nagyon fájó pont, hogy a karakterek továbbra is két jelenet alatt jutnak el érzelmi A-ból érzelmi B-be, hiszen ahogy korábban a Vadkutya, úgy most Cisco vagy éppen Oliver Queen is nagyon gyorsan fordított egyet a köpönyegén Barryvel vagy éppen Karával kapcsolatban. Ezeknek ennél sokkal mélyebben meg kellene ágyazni és sokkal több olyan mélyebb drámai párbeszédekre lenne szükség, mint amilyet Oliver és Thea produkált az előző epizódban.

Összességében nem okozott csalódást az epizód, a crossover összképén is sokat javított az utolsó két epizód, de dráma és koreográfia szempontjából még lenne mit fejlődnie a DC-univerzumnak, hogy komolyan is lehessen venni a történteket és ne csak egy feelgood időtöltés legyen.