Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Visszatekintés: Legends of Tomorrow 2×10

The Legion of Doom

0

Hát a sorozat indulásakor biztosan nem gondoltuk volna, hogy a LoT lesz a legjobb Arrow-verse sorozat, de mostanra olyan simán veri a Supergirl-Flash-Arrow triót, hogy azt öröm nézni.

Hihetetlen, hogy mennyire feelgood hangulata van, nem csak hősök, de most már a rosszfiúk szintjén is, a 2. évadban behozott Legion of Doom (ami az anyasorozatokból kiselejtezett Eobard-Malcolm-Damien triót takarja jelenleg) egymással szembeni ripacskodása már-már a rajzfilmes rosszfiúk szerethetőségével ér fel. És a LoT simán elérte, hogy ne vegyük komolyan, hogy elfogadjuk olyannak, amilyen, mert olyan pokulturális utalásokat (mint az előző részben George Lucas és a Star Wars) sorakoztat fel és olyan egysorosokat tolnak jelenetről jelenetre (főleg Mick), hogy már rég el is feledtette az első évad még itt-ott romantizálós, túldramatizálós és elég egydimenzós epizódjait.

Már korábban is mondtam, hogy a két Sólyom kiírása nagyon jót tett a sorozatnak, de be kell vallani Rip Hunter sem nagyon hiányzott ebből a sorozatból, bár a mostani vissza hozatala és az agyának megturkálásának köszönhetően még lehet belőle izgalmas karakter, főleg, ha a korábbi hős és a mostani ügyfogyott karakter után kapnánk mondjuk egy gonosz Rip-et.

Az sem nagyon volt benne a lebegőben, hogy ebben a sorozatban láthatjuk majd először Black Flasht, akit kissé érthetetlen módon full CGI-ban álmodtak vászonra, ami szerintem teljesen felesleges volt, egy random statiszta beugorhatott volna a szerepbe…

Azt viszont remek volt látni, hogy a megjelenése milyen félelmet keltett Eobardban, aki eddig nagyon magabiztosan igazgatta a dolgokat, persze az egész Eobard-sztori remek ötlet volt a készítők részéről, motivációstól mindenestől. (Azon mondjuk nagyon röhögtem, hogy Eobard amennyire rettegett, Damienék annyira lazán vették Black Flash felbukkanását.)

A csapat jó, nekem tetszik, hogy ennyire egyben vannak és végre háttérbe szorítják a ripacskodásokat, ahogy az is remek, hogy mennyire természetesnek veszik egymás hülyeségeit (lásd Mick agyműtétje) és nem generálódnak álkonfliktusok.

Szóval úgy látom, hogy a sorozat alkotói most nagyon elkapták a fonalat, remekül egyensúlyoznak az akció, az érzelem és a humor mezsgyéjén, nagyon masszív, közel azonos minőségű epizódokat hozva, ami eddig egyáltalán nem  volt jellemző a The CW DC-sorozataira.

80%
Messze a legmenőbb The CW sorozat!
  • Szerintünk:
Share This