Visszatekintés: Playback Párbaj – Balsai Móni vs Nagy Ervin / Sáfrány Emese vs Vadon Jani

0 1 057

A Playback Párbaj 3. adására két színész Balsai Móni és Nagy Ervin esett egymásnak, a produkció pedig nem is sikerült rosszul, bár ilyen téren az első két adásra sem panaszkodhattunk.

szabo-zsofi-es-gaspar-laci-playback-parbaj

Balsai Móni produkciója erőteljes és vagány volt, igaz az első produkció leginkább csak fel-alá rohangálás volt. A Britney Spearses előadás azonban nagyon rendben volt, ráadásul jól volt felépítve a rivalizálásuk Nagy Ervinnel. (Bár ezt a kvízkérdésesdit a “kezdés jogáért” elfelejthetnénk, semmit nem tesz hozzá a műsorhoz.)

balsai-moni-playback-parbaj

Nagy Ervin produkciója mindkét esetben erőteljes volt, különösen a második produkciója lesz emlékezetes, valahogy így kell ezt csinálni, ha már eljössz ebbe a műsorba. Én mindig is azt gondoltam, hogy a Lip Sync Battle-höz, akarom írni Playback Párbajhoz hasonló műsorok lényege nem csak az, hogy szórakoztass, hanem hogy népszerűsítsd a saját brandedet, ezt pedig kiválóan oldott meg a színész.

nagy-ervin-playback-parbaj-rtl-spike

Sáfrány Emese és Vadon Jani párbaja viszont már nem sikerült jól, egyértelműen ez a párbaj volt eddig a műsor mélypontja. Bár én is a Sáfrány Emesén (Aleska Diamond) felnőtt generáció tagja vagyok, vagy talán éppen ezért sokkal dinamikusabb és sokkal átéltebb előadást vártam tőle. Ehhez képest sem az első, sem a második előadása nem sikerült maradandóra, pedig ahogy kiderült, hogy Madonnat láthatjuk tőle, már előre dörzsöltem is a tenyerem.

safrany-emese-playback-parbaj

Vadon Janinál is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy ő éppen elégszer bebizonyította már, hogy nem érzi jól magát a televíziós műsorokban, attól, hogy Sebestyén Balázs a show producere, teljesen rossz döntés volt őt beleerőltetni ebbe a műsorba, végig feszengte mindkét előadást. (Az meg, hogy ő nyert külön vicc, de ezt hagyjuk is, a műsornak nem az a lényege, hogy bárki is nyerjen.)

vadon-jani-playback-parbaj-rtl-spike

A legnagyobb probléma azonban az volt, hogy Jani és Aleska közt – a közös földön hempergés ellenére – nem volt meg a kémia, ami mondjuk megvolt Balsai Móni és Nagy Ervin között, vagy az első két adás párbajozói között is.

Egyébként ezzel kapcsolatban jegyezzük meg, hogy az eredeti Lip Sync Battle című műsorban egy a bokszolókéhoz hasonló övet adnak át a győztesnek, a magyar verzióból pedig nem csak az eredetiben is biodíszletként funkcionáló “colorful commentator” nagyon vagány pultja hiányzik, hanem ez is, ami azért érdekes, mert ilyen esetben úgy gondolom a komplett műsorelem használata megvan az RTL Spike-nak illetve a műsort legyártó cégnek.

Gáspár Laci és Szabó Zsófi párosa egyre jobban működik, az előítéleteim ellenére szerintem mind Laci, mind Zsófi remekül látja el a feladatát és remekül egészítik ki egymást. A műsor továbbra is bőven nézhető, bár a kissé perverz altesti illetve tátikázós poénok kissé unalmasak, de úgy sejtem ezek már a show részei maradnak.