Visszatekintés: Supergirl 2. évad 8. rész – Medúza

0 519

Én speciel jó ideje hanyagolom a sorozatot, de a 4 estés crossover miatt most kivételt tettem. Ez több szempontból is hiba volt: egyrészt a sorozat még mindig pocsék, másrészt meg a DC jól átejtette a népeket, ugyanis mindössze az utolsó jelenete vezeti fel a crossovert, azt is láthatjuk a Flash sorozatban is.

Persze ettől még lehetne nem időpazarlás a Medúza címet viselő Supergirl-epizód, azonban minden szempontból az. A színészek minősíthetetlenek – élükön a címszereplővel – a sztori éppolyan bárgyú, mint a Flash vagy az Arrow sorozatokban, a látvány pedig, hát izé, nehezen hiszi el az ember hogy ezt a stábot nemrég Emmy-re is jelölték Gorilla Grodd animációjáért.

Persze ettől még izgalmas és érdekes történettel előállhattak volna, hiszen a 4 estés crossover dumával elég sok új nézőt nyertek, akiket akár a Supergirl-univerzumba is beránthattak volna egy erős epizóddal, de még csak meg sem próbálták megugrani ezt a lécet.

Szóval, ha kívülről érkeztem volna és ez az első Supergirl epizód amit látok, nincs az a pénz, amiért visszatérnék a sorozathoz, pedig ennek az epizódnak nagyjából arról kellett volna szólnia, hogy berántson.

Az különösen bántó, hogy ennyi idő elteltével is Supergirl egy csetlő-botló szuperhős, akinek magánemberként sem véleménye, sem akarata, sem befolyása nincs a környezetére – pedig ezen már az első évadban túl kellett volna lépni. A párbeszédek, vagy éppen a színészvezetés, a vágás és a harci jelenetek pedig egy jobb paródiában hitelesebbek.

De, hogy a lényegről beszéljünk, az hogy a The CW négyestés DC-crossovert ígért – holott ez az epizód még csak fel sem vezette a sztori – az simán hazugság, a nézők megtévesztése, meg amit akartok, de semmiképpen sem etikus tévézés.