Visszatekintés: The Flash 2. évad 8. rész – Invázió

0 927

Az, hogy a nagy 4 estés, eseményszámba menő DC-crossover első állomása milyen kiábrándító volt, azt errefelé taglaltuk, de sajnos nem tudunk sokkal jobb véleményen lenni a folytatásról sem, bár tekintve, hogy a The Flash 3. évada eddig is pocsék volt, nem okozott túl nagy meglepetést a végeredmény.

the-flash-arrow-supergirl

Na, jó azért mégis csak többet vártunk ennél, mégis csak egy olyan epizód volt, amelyben a The CW 4 húzósorozatának főhősei együtt küzdenek meg egy idegen fajjal, akik leakarják igázni az emberiséget.

Persze a “team up”-tól egészen a “suit up”-ig nem volt rossz az epizód, nekem kifejezetten bejött, hogy olyan karakterek jönnek össze, akik eddig nem igazán mutatkoztak egymás mellett, bár már maga az a tény is hagyott kívánni valót maga után, hogy Barry kapásból levágja, hogy ő itt bizony egyedül kevés lesz, holott eddig mindig mindent egyedül próbált meg elsőre. (Vagy ez lenne a karakterfejlődés?)

The Flash -- "Invasion!" -- Image FLA308a_0321b.jpg -- Pictured (L-R): David Ramsey as John Diggle, Willa Holland as Speedy, Melissa Benoist as Kara/Supergirl, Brandon Routh as Ray Palmer/Atom, Caity Lotz as Sara Lance/White Canary, Franz Drameh as Jefferson "Jax" Jackson and Dominic Purcell as Mick Rory/Heat Wave -- Photo: Michael Courtney/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Mondjuk logikát keresni egy olyan sorozatban, amelyben egy teljes évadot húznak fel arra, hogy a főhős elég súlyosan megváltoztatja az idővonalat (ez lenne ugye a The Flash 3. évada), miközben a vele párhuzamosan futó sorozatban, amely arra épül, hogy az időben utazva korrigálják az anomáliákat (ez meg ugye a Legends of Tomorrow) meg ki sem jelez az anomáliaméter az azért elég érdekes…

OFF: De tényleg miből tartana a Legendáknak visszautazni is megállítani Barryt abban, hogy megmentse az anyját? És erről miért nem jelzett a Wavehunter kis szerkezete?

Na szóval a Dominátorok jöttek és invázióba kezdtek, Barry meg elment összeszedni a csapatot, hogy együtt harcoljanak meg az idegen fajjal. Az epizód legnagyobb gondja egyértelműen az, hogy ebből valójában semmit sem láttunk, hiszen már megint egy agykontrollos baromsággal jöttek elő a készítők és időhúzásként egymás ellen fordították a csapattagokat. Semmi értelmét nem látom egy tévés eseményként meghirdetett 40 perces játékidejű sorozatepizódban az időhúzást, hiszen ha ennek csak a felét betöltötték volna Mick Rory egysorosokkal már jobban szórakoztunk volna.

flash-3x08-wally

Rory egysorosai egyébként egyértelműen az epizód legjobb pillanatai közé tartoztak, de szintén érdekes volt Stein professzor kitérője is, aminek kapcsán érdekes kérdés lesz, hogy ezt ők, vagy a Flashpoint-paradoxon okozta-e.

A többiek a szokásos mederben csordogáltak. Wally még mindig keresi önmagát, ATOM és Felicity minden egyes mondata halál idegesítő, Sara ezúttal is kihangsúlyozta, hogy bejönnek neki a nők (tudjuk már kedves alkotók), még Supergirl abszolúte kilógott ebből a csapatból, bár az mindenképp jó volt, hogy itt nem a bárgyú, hanem a tökösebbik énjét hozta.

Ami viszont pozitívum, hogy Oliver Queen, vagyis a Zöld Íjász magasan a többiek felett van, mind színészi, mind pedig karakteri szempontból és azt is megmosolyogtató volt látni, hogy tulajdonképpen egyedül leverte a Legendákat meg az egész szuperhősalmot.

the-flash-3x08-supergirl-invasion

Az egész epizódban mindössze annyi jött be, hogy kicsit behozták a politikát és ezzel sokkal globálisabbá tették a tétet, kár, hogy a maradék játékidőt elpazarolták olyan hülyeségekre, mint hogy Barry megváltoztatta az idővonalat és ezért most mindenki csúnyán néz rá…