Visszatekintés: The Walking Dead 7. évad 5. rész

0 1 084

Az írás a The Walking Dead 7. évadának 5. részével foglalkozik, úgyhogy ha még nem láttad, akkor nem ajánlott az olvasása.

the-walking-dead-episode-705-carl-riggs-2-935

Miközben a The Walking Dead-rajongók a szépen és módszeresen kiherélt Ricken élcelődnek (pedig valahol teljesen érthető módon húzódott inkább a háttérbe), addig Rick mellett új vezetők születnek.

Ilyen például a Hilltopban pihenő Maggie, aki terhesen és betegen elég komoly vezetői vénákat kezd mutogatni és úgy tűnik, hogy mind Sashaban, mind Jesusban megtalálta az ehhez szükséges partnereket. Sőt Gregory igazából összeteheti a két kezét, hogy Maggie ilyen könnyen elnézte neki, hogy fel akarta őket adni Neganéknek.

the-walking-dead-episode-705-maggie-cohan-935

Az biztos, hogy nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan új vezetője lesz Hilltopnak és őt nem feltétlenül Jesusnak hívják majd. Az is érdekes lesz, hogy Rick hogy fogadja majd, hogy az özvegyek mindenáron bosszút akarnak állni Neganen. Mert attól függetlenül, hogy a mostani epizódban csak Sasha szervezkedett (Maggie háta mögött is), egyértelmű, hogy Maggie Rhee (badass volt!) sem fogja annyiban hagyni Glenn halálát – miközben Rick meg ugye eléggé a konfliktuskerülésre játszik.

És akkor ott van még Carl is, aki egyértelműen előlépett az apja árnyékából és most már egészen máshogy hangzik az a bizonyos WHERE IS CARL?!

hol-van-carl

Oké, mondjuk Carl első feltűnése elég nevetséges volt, hiszen ezerféleképpen kinyírhatta volna az Enidet molesztáló zombit, de ehelyett inkább összetört egy autót, amivel meg ugye még több járkálót odavonzhattott volna, de mindegy.

Ennél is szörnyűbb húzás volt, hogy amikor párhuzamosan láttuk JSS Enid és Carl illetve Hilltop történetét, még előbbiek a napfényben fürdőzve görkoriztak, addig Hilltopot álmából verte fel a Megmentők autós meglepetése. És oké, konkrétan nem mondták ki, hogy az epizód eseményei párhuzamosak, de a másnapi eseményeket nézve így lett volna értelme. Ez az este-reggel napszak dolog továbbra is hatalmas betegsége a sorozatnak…

the-walking-dead-episode-705-sasha-martin-green-935

A másik hatalmas hülyeség, hogy Enid lufit visz a sírokra. Egyrészt azért, mert ki az a hülye, aki lufit visz egy sírra? Másrészt maga is kimondja, hogy azért tette, mert jelöletlenek a sírok. Ha jelöletlenek, akkor honnan a fenébe gondolta, hogy az a két sír Abrahamé és Glenné? Harmadrészt meg ezek azok a lufik, amikért az előző részben összeugrott a pedomacival. Nem gondolt abba bele, hogy fel fog tűnni a Megmentőknek?

És akkor a Megmentők… Megint megérkezett annyi ember, hogy megszámolni sem tudtuk őket, ami még ne is probléma, jóval inkább a vezetőjükkel volt, aki ugyan el is mondta, hogy “Most én vagyok Negan”, de azért az eléggé csípte a szemem, hogy ugyanazokat a ripacskodó manírokat használta, mint Jeffrey Dean Morgan…

7x05-go-getters-simon-and-gregory-the-walking-dead

Szóval az én problémám nem a több szálra bontott történetmeséléssel van (ezt már a Lostban is imádtam), sőt az időhúzásra szükség is van, hiszen egyrészt az ilyen epizódoknak hála kedveltük meg Carolt vagy éppen Darylt, másrészt meg lassan ott tartunk, hogy a sorozat beéri a képregényt, így lassítani kell. Az sem baj, hogy nem járkálókat hentelnek éjt nappallá téve, hiszen ez a sorozat a kezdetek óta nem erről szól. A problémám az, hogy olyan amatőr hibákat ejtenek, hogy azon csak dühöngeni tud az ember és tulajdonképpen tönkre teszik vele egy-gy epizód szépségét.

A következő részben egyébként Heath és Tara jön (ami megint csak nem baj, kíváncsi vagyok, hogy mi van velük), ennek ellenére maga az AMC is inkább egy olyan promót dobott ki, amiben az évad hátralévő eseményeit mutatják be, mintha ők maguk sem tartanák elég fontosnak azt a két karaktert. Pedig szerintem simán benne van, hogy a két gyűjtögető nem üres kézzel jön haza, hanem a Negan elleni orvossággal (sok-sok fegyverrel).