Visszatekintés: The Walking Dead 7×08 – És akkor Rosita megölte Lucillet!

0 1 294

Csak egy golyót – mondta Rosita Eugene-nek, majd nem sokkal később telibe lőtte a Negan kezében himbálózó Lucille-t, mert hát véletlenek márpedig vannak.

the-walking-dead-episode-708-spencer-nichols-935

Persze pont annyi esélye volt Rositának eltalálni a bézbózütőt, mint nem eltalálni, de valószínűleg ezek azok a dolgok, amelyek miatt sokan körberöhögik a The Walking Deadet. Mert ami a képregényben menő, az a tévében nem feltétlenül az. Persze az epizód legkínosabb evör címre nem ez, hanem az a fordulás pályázik, amelyet Rick vágott le a nagy csapatösszehozós jelenet közepén Én komolyan felsírtam, hiszen nagyjából a nyolcvanas évek sitcomjainak főcímét idézte a jelenet. Most komolyan, ezt tényleg csak ennyire bénán lehetett megoldani?

the-walking-dead-rick-megfordul

Egyébként maga a jelenetsor tetszett, jó volt végre ismét együtt látni a csapatot, kár, hogy előre borítékolható módon 7 részt rászánnak arra, hogy Rick meggyőzi Hilltop és a Királyság népét arról, hogy Negant ki kell vonni az egyenletből. Vagyis nem feltétlenül baj, ha remek filler-epizódokkal jutunk el odáig, csak hogy együtt a csapat, így elég kevés esélyét látom a filler-részeknek (oké egy Eugene-rész ott van a levegőben).

Oké, ha van egy kis szerencsénk, akkor kapunk olyan epizódot, amelyben láthatjuk majd, hogy Negan hogyan vált ezzé a szociopata barommá zsenivé, esetleg kapunk majd egy eredettörténetet Lucille-ról, de azt már tényleg a végső időhúzás számlájára írom.

A károgóknak viszont jó hír, hogy ebben az epizódban végre haladt előre a sorozat, ráadásul a kenus jelenettel végre egy érdekes helyszínt is kaptunk, bár viszonylag egyszerűen elintézték a dolgot, kár hogy nem mutattak nagyobb ellenállást a járkálók. (Az meg, hogy Rickéket figyeli valaki, valószínűleg már egy új csoport felvezetése, nem hinném, hogy egy korábbi szereplőt hoznának vissza.)

the-walking-dead-episode-708-rick-lincoln-2-935

Carol devianciája kezd egy kicsit sok lenni, bár ott legalább láttuk, hogy a Királyság tagjai közt is vannak olyanok, akik szívesen laposra vernék Negan képét, szerintem azon a vonalon kapunk majd olyan karaktereket, akik később átbútoroznak majd Alexandirába.

Remélem mind Tara, mind Rosita kiemeltebb szerepet kap a jövőben, mert az olyan töltelékkarakterek, mint Spencer vagy Olivia halála nem igazán érinti meg a közönséget, pláne úgy nem, hogy hat epizódnyi altatás után jutottunk el idáig.

Számomra egyébként nem az “altatás” rész a szomorú, többször is kihangsúlyoztam már, hogy szeretem a magányos részeket, az viszont rendesen böki a csőröm, hogy fél évadon át hallgattuk, hogy milyen durván védett a Megmentők szentélye, ehhez képest Ninja Jézus és Daryl minden komolyabb ellenállás nélkül szökött meg onnan, ami így utólag eléggé sci-finek tűnik.

the-walking-dead-bootsMost lesz jó három hónapunk találgatni, hogy ki ez a ránézésre 48-as láb, na meg, hogy Rick, Ezekiel és Richard honnan a fenéből szerez majd fegyvereket és lőszert most, hogy Negan magával vitte Eugene-t. Persze ott van az “amazonok” fegyverraktára is, nem lehetetlen, hogy Tara csak kiadja a titkukat Ricknek, hiszen a hatásvadász, de hatásos utolsó jelenetben nagyon elszántnak tűntek mindannyian.