Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Visszatekintés: The Walking Dead 7×10 – A szemétdomb királyai

Spoileres

0

A The Walking Dead rajongók ismét fellélegezhetnek, ugyanis ismét egy eseményekkel teli (na nem a kétperces néma bevonulásra gondolok) epizódot kaptunk, amelyben tovább folytatódott a toborzás, Papunk is húzott egy nagyobbat és megtörtént végre a nagy találkozás!

Oké, én a nagy találkozáshoz vezető Richard-tervet nem igazán értettem, pontosabban értettem, csak nem vágom, hogy mi szükség Carol bevonására. Mondjuk az a jelenet egyébként is kissé szürreális volt, még a The Walking Deaden belül is a tőmondatos párbeszédek csúcsa – igaz a “Fegyvert. Sokat.”-tal a szemétdomb kapirgálói sem éppen Rectify vagy The Affair mélységű párbeszédet folytattak Rickékkel.

Oké a szemétdombos jelenetsornak megvolt a maga funkciója, de tegye fel a kezét az a The Walking Dead rajongó, aki azt hitte, hogy Ricknek komolyabb baja esik, esetleg nem állja ki a próbát. Ezek a jelenetek sem Rickkel, sem Carllal nem működnek, ismerjük már annyira a sorozatot, hogy tudjuk ki élhet és ki halhat ebben a sorozatban. Az már más kérdés, hogy amikor Rick a szemétkupac tetején trónolt, akkor olyan nevetséges volt a CGI, hogy tényleg felröhögtem. De lehet Andrew Lincoln is ezen röhögött, tessék:

A funkciója persze megvolt, hiszen megköttetett az egyezség a furcsa nevű szemétteleplakók és Alexandria között, de arra is választ kaptunk szerencsére, hogy Gabriel honnan tudta, hogy kik rabolják el. Az már más kérdés, hogy ettől még nem volt evidens, hogy Rickéknek a szemetesben kell keresnie…

És ha már Gabriel, nekem nagyon tetszik, hogy ahogy az előző epizódban Enid, úgy a mostaniban Gabriel volt az, aki kicsit hozzátett a toborzáshoz azzal, hogy végre nem csak egy “vörösinges” külső szemlélő volt, hanem a csapat egy fontos tagjává lépett elő, akit egyre inkább a barátságába fogad Rick is.

Ami viszont meglepő, hogy Daryl nem játssza tovább a suttogót, hanem lelépett és minden bizonnyal Hilltop felé veszi az irányt, aminek egyébként még nem igazán látom az értelmét, hiszen így egyrészt a Megmentők (szinkronos verzióban Megváltók) is könnyebben elkaphatják és még Rickéket sem igazán segíti a toborzásban. Oké ott van Morgan, de ő megint az identitását – meg most már a botját – keresi.

Tara-n viszont látszott, hogy elgondolkodott azon, hogy ígérete ellenére feladja a fegyverrel rendesen felszerelt amazonokat, kíváncsi vagyok, hogy minek kell még történnie ahhoz, hogy így tegyen.

 

Share This