Volt egyszer két Németország címen jön a Deutschland ’83 az RTL Klubra

0 346

Január 28-án befejeződik a Válótársak első évada, ezt követően pedig a Deutschland ’83 (hazánkban Volt egyszer két Németország)  című sorozatot tűzi műsorára az RTL Klub.

Volt egyszer két Németország sorozat
Fotó: SundanceTV

A nyolc részes filmsorozatot a német UFA Fiction gyártotta. A világpremier egyébként tavaly nyáron volt az Amerikai Egyesült Államokban, a Sundance TV-n, ami azt is jelentette, hogy ez volt az első német nyelvű filmsorozat az amerikai kereskedelmi televíziózásban. A sikeres amerikai bemutatkozást követően 2015 végén Németországban, majd többek között Írországban és Nagy-Britanniában is műsorra tűzték a televíziók, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy még hazájában is gyötrelmes nézettségi adatokat produkált, legalábbis az elvárásokhoz képest.

A német kalandfilmsorozat első alkalommal február 4-én és utána minden csütörtökön 21.20-tól jelentkezik az RTL Klubon, a premier napján rögtön dupla epizóddal.

A sorozat 1983-ban játszódik, a főszereplő Martint, a 24 éves zöldfülű kelet-német kiskatonát a körülmények furcsa összjátékának következtében váratlanul beszervezik a hírhedt Stasi-ba. Kolibri fedőnéven új felettesei parancsára az NSZK-ban találja magát, hogy épüljön be és kémkedjen. Legfontosabb feladata: megszerezni a NATO féltve őrzött titkait. Az izgalmas kalandok sora persze próbára teszik személyes és politikai meggyőződését is. A sorozat számos audiovizuális eszközt használ fel a korrajzhoz, így hat évvel a berlini fal leomlása előtt, a hidegháborúban játszódó történetben a helyszínek, díszletek, jelmezek, kifejezések, a híradórészletek, rádióműsorok és a politikusok is mind-mind korhűek. Nena 99 Luftballons vagy a Eurythmics Sweet Dreams című híres slágere pont olyan ismerősen csenghet a magyar nézők füleinek, mint a németekének.

A nézők a nyolc epizódból álló filmsorozatban végigkövethetik, hogy mennyire alakul ki a keletnémet ügynökben a kéthoniság, mennyire marad hű a hazájához, vagyis az NDK-hoz, ottani menyasszonyához és hogy viszonyul az eleinte megvetett, újdonsült nyugatnémet élethez és annak csábításaihoz. Az új sorozat készítői mindezt egy feszes tempójú, váratlan fordulatokkal teli, a romantikát és humort sem nélkülöző jól felépített történet segítségével tárják a nézők elé – írja közleményében az RTL Klub.