VR-technológiával készül majd Az oroszlánkirály mozifilm

0 429

Sajnos A dzsungel könyve élőszereplős adaptációja nem sikerült olyan jól, mint vártuk, viszont az biztos, hogy látványvilág szempontjából nem volt semmi. A Comingsoon.net interjút készített Jon Favreau rendezővel, aki a közeljövőben hozzáláthat Az oroszlánkirály feldolgozásához is.

Favreau szerint azok a különleges és nagyon szép CGI-megoldások, amelyek manapság nagyon divatosak és például az Avatar-t is sikerre vitték, nem fejlődnek valami gyorsan, mert a gyártói szférában kevés vásárlóra találnak. Ehhez képest a VR, azaz a virtuális valóság technológiája a videojáték-piacnak köszönhetően rendkívül nagy léptekkel halad előre, ezért Favreau és stábja is kihasználja majd eme újdonság lehetőségeit Simba történetének bemutatásakor.

Az oroszlánkirály 1994-es megjelenésekor szinte azonnal klasszikussá vált, máig a Disney egyik legnépszerűbb animációja, ami zenei betétjeiért kettő Oscar-díjat is nyert. Nehéz elképzelni, hogy az élőszereplős remake megtekintése után elismeréssel csettintünk majd, de azért egy olyan arcnak, mint Jon Favreau, meg kell szavazni a bizalmat.

Forrás Movie Tank