Westworld – Kicsoda valójában Arnold?

0 822

Lassan lépegetünk a Westworld 1. évadának fináléja felé és egyre több mindenről hull le a lepel. A legutóbbi epizód Bernardos csavarja után  most már arra is választ kaphatnánk, hogy mi a fene történt 30 évvel ezelőtt és ki az az Arnold, aki a lakók és Ford is előszeretettel emleget?

Íme a legnépszerűbb teóriák:

Bernard

Ez talán a legnépszerűbb teória azok után, hogy Bernard nem látta a harmadik személyt a képen. Sokak szerint Bernard Arnold host-változata. Egyébként ez egy életképes elmélet, hiszen Bernardot mindvégig nagyon érdekelte a többi lakó “belseje”, a Dolores-szel való beszélgetései pedig azért lehetnek érdekesek, mert könnyen lehet, hogy azok még 30 évvel ezelőtt történtek, így az üvegkalitkában még az igazi Arnoldot láthatjuk. Fontos tény az is, hogy akárcsak Arnoldot, úgy Bernardot is egy személyes tragédia motiválja.

westworld-the-adversary-image-2

Dolores

Szintén elég rögeszmés elmélet, hogy Arnold nem Bernard, hanem Dolores belsejében van.  Tudjuk, hogy mielőtt Arnold meghalt, megkérdezte Dolorestől, hogy segít-e neki elpusztítani Westworldöt. Innentől pedig adná magát a dolog, hogy Arnold ezek után fel is töltötte a tudatát az egyre inkább saját lábon álló Doloresbe.

westworld-contrapasso-image-6

Teddy

A Fekete ruhás férfi éppen Teddynek mesél a Labirintusról, amikor azt mondja, hogy a labirintus közepén van egy férfi (Arnold?), aki már számtalan életet élt. Tekintve, hogy Teddy hányszor halt már meg ez alatt a rövid idő alatt is, könnyen lehet, hogy valójában éppen ő róla beszélt.

westworld-the-adversary-image-5

A Fekete ruhás

Ez is egy népszerű elmélet, bár személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy ő lenne az. (Sokkal inkább gondolom az idős Williamnek, vagy William társának.) Azt tudjuk, hogy a Fekete ruhás már 30 éve járja (szinte lakja) a parkot és nagyon meg akar találni valamit, így inkább azt mondanám Arnold örökségéhez lehet köze. Egyébként egy elmélet szerint, amikor az első részben berántja Dolorest az istállóba, akkor nem megerőszakolja, hanem megnyitja a tudatát. Szerintem ez is ki fog derülni.

westworld-contrapasso-image-1

Lawrence

Az ember, aki senki nem gondolna, nem? Pedig ha megfigyelitek Lawrence mindig ott van az események sűrűjében és egyre több az utalás rá, hogy valójában sokkal többet tud annál, mint amennyit láttat.

westworld-trompe-loeil-clifton-collins-jr

Ford testvére vagy maga Ford

Erről is elmélkedtünk már korábban. Logikus lenne, hogy Arnold valójában Ford testvére és Ford azért tölt annyi időt a családja robotikus változatával. Ha a Bernardnak mutatott képen a harmadik személy Bernard volt és nem Bernard Arnold, akkor abban is lenne logika, hogy Ford valójában Arnold. A képen ugye Ford és mint most már tudjuk Ford apja volt látható, így van esély rá, hogy Ford apja legyen Bernard, de így hogy már megmutatták nekünk, nem tartom valószínűnek.

westworld-trompe-loeil-anthony-hopkins