Will Ferrell északi-sarki expedícióra indul új filmjében

This Dec. 6, 2013 photo shows actor Will Ferrell from the film "Anchorman 2: The Legend Continues" posing in New York. Ferrell returns to portray newscaster Ron Burgundy in the sequel to "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy." (Photo by Victoria Will/Invision/AP, File)
0 218

Will Ferrell az Északi-sarkra készül: új vígjátékában egy 1968-as sikeres expedíció tagját játssza.

A rendező és a forgatókönyvíró nevét még nem közölte a produkció mögött álló Sony filmstúdió, ahogy a film címet sem.

A játékfilm hat középkorú minnesotai férfiről szól, akik sörözés közben elhatározzák, hogy motoros szánnal meghódítják az Északi-sarkot. A csapat egy sor akadályt legyőzve végül tényleg eljut az Északi-sarkra.

A produkció Guy Lawsonnak a New York Times Magazine-ban megjelent cikke alapján készül, amely a következő címmel jelent meg: Egy biztosítási ügynök és egy orvos besétál egy bárba és az Északi-sarkon találják magukat – egy véletlen úttörő expedíció története.

Valójában az amerikai Ralph Plaisted érte el elsőként – bizonyítottan légi segítség nélkül – expedíciójával az északi pólust hómobilok segítségével 1968-ban.

Ferrellt a Zoolander 2. című komédiában láthatták mostanában a magyar nézők, csütörtöktől pedig A főnök című vígjátékát játsszák a mozik.