Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Zaklatási botrányok: Uma Thurman Weinsteinről és Tarantinoról is kipakolt

0

A Ponyvaregény és a Kill Bill sztárja, Uma Thurman megtörte a hallgatást, és a New York Timesnak elmondta, hogyan próbált rámászni a neves hollywoodi producer, Harvey Weinstein, akit több színésznő is zaklatással vádol, de Quentin Tarantino alázásairól is beszélt.

Az első kínos eset egy párizsi hotelban játszódott le, amikor egy forgatókönyv megbeszélésére érkezett Weisteinhez. Már azt is furcsállta, hogy a férfi fürdőköpenyben fo­gadja, de amikor a szaunába invitálta, mi­közben Uma bőrnadrágban és -dzsekiben volt, felelősségre vonta. A férfi zavarba jött és kirohant a helyiségből, így a színésznő ezt még megúszta. Legközelebb, a londoni Savoyban már nem volt ilyen szerencsés.

– Lelökött az ágyra, megpróbált rám mászni, közben mutogatta magát. Mindenféle kellemetlen dolgot művelt. Próbáltam elmenekülni előle és visszaszerezni az irányítást. Másnap egy rakat sárga ró­zsát küldött. Megmondtam neki, ha má­sokkal is megismétli ezt, garantáltan mindent elveszít, a családját, a befolyását, a munkáját – idézte fel Thurman.

Weinstein szóvivője szerint a producer félreértette a színésznőt, azt hitte, flörtöl vele, azért próbálkozott, ám utána azonnal bocsánatot kért a félreértés miatt. Most viszont jogi lépéseket fontolgat, mivel fizikai kényszerítésről szó sem volt.

Ennél is érdekesebb azonban, amit Tarantinoról állít a színésznő.

A színésznő megmutatott egy sokkoló videót a Kill Bill forgatásáról, melynek egészen sajátos története van.

A két részes film 9 hónapos forgatásának legutolsó szakaszában, mindössze 4 nappal a felvételek befejezése előtt került sor arra a jelenetre, melyben a főhős egy kék sportkocsiban indul útnak, hogy megölje Billt. A felvétel kedvéért automatává alakított jármű a stáb szerint nem volt a legbiztonságosabb, ezért Thurman kaszkadőrrel akart dolgozni, ám ezt a rendező nem engedte.

“Quentin bejött a lakókocsimba, nem szeretett nemleges választ hallani, ahogy a legtöbb rendező. Fel volt dúlva, mert komoly csúszást okoztam volna a kaszkadőr miatt, de meg voltam rémülve. Azt mondta, ‘Ígérem, hogy a kocsival semmi baj nincs. Egy sima, egyenes úton kell csak vezetned. Nagyjából 65 km/órával, hogy eléggé lobogjon a hajad, máskülönben újra fel kell vennünk.’ De a kocsi egy négykerekű koporsó volt, az ülés nem volt rendesen rögzítve, és egy homokos, kanyargós úton kellett mennem…”

A felvétel során Thurman elvesztette az irányítását a jármű felett, és egy fának csapódott. A nyaka és a térdei olyan súlyosan megsérültek, hogy a mai napig kihatnak az életére, elmondása szerint a kormány a hasfalába fúródott, a lábai pedig beszorultak a műszerfal alá. Miután kiengedték a kórházból, Thurman és Tarantino csúnyán összevesztek, a színésznő azzal vádolta a rendezőt, hogy meg akarta őt ölni, és hozzá akart jutni az autóban elhelyezett kamera felvételeihez. Ezt azonban Tarantino és a Miramax megtagadta tőle, majd hetekkel később felajánlották neki, hogy megtekintheti a videót, ha aláír egy szerződést, amiben garantálja, hogy nem pereskedik a sérülései miatt…

A színésznő még azt is felidézte, hogy a forgatás közben Tarantino két esetben is személyesen kínozta meg őt. Egy jelenetben, ahol a sztori szerint Michael Madsen köpött az arcába, igazából Tarantino köpte le. Egy másikban pedig, amikor elvileg Gogo fojtogatta volna egy lánccal, a rendező saját kezűleg húzta meg a láncot.

A fenti vádak ismeretében még az is könnyen előfordulhat, hogy mind a stúdió kiszáll Tarantino 1969 munkacímet viselő Charles Manson-filmje mögül, de ha nem is az is könnyen lehetséges, hogy a filmmel eddig kapcsolatba hozott színészek, így Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Brad Pitt, Al Pacino és Margot Robbie lesznek azok, akik köszönik nem kérnek a rendezővel való közös munkából.

A Weinstein által zaklatott Judd Apatow színésznő el is kezdte az ezzel kapcsolatos kampányt:

“Tarantino Daryl Hannah panaszaival sem foglalkozott, amikor őt zaklatta Weinstein. (…) És most Tarantino filmek készít Polanskiról. Miért adnak neki erre pénzt? Ez az a dolog, amiért Weinsteint nem állították le. $$$$$”

Share This