Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Zombis horrorsorozatot forgatnak Pécsett, keresik a szereplőket

0

Szombaton tartják Pécsett az első magyar horrorsorozat szereplőválogatását. A Magyarországon eddig egyedülálló ötlet egyik gazdája Sajnovics Soma, aki a sorozatról, a szereplők válogatásáról, illetve a további tervekről beszélt a bama.hu-nak.

Az alapötletet a Z Na­tion című amerikai horrorsorozat adta, illetve az olaszországi rajongói által alkotott rövidfilmek – idézte fel a kezdeteket Sajnovics Soma. – Egyik ismerősöm hobbiszinten fordítja a sorozatot a magyar kedvelők számára, s mivel én is nagyon szeretem, ezért már több mint egy éve vezetjük közösen a magyar Z Nation oldalt.

Először puszta kíváncsiságból közzétett egy online kérdőívet, hogy mit szólnának a Z mint Zombi rajongói egy amatőr magyar sorozathoz. Az eredményre senki sem számított.

– Amikor a kiírás harmadik napján megnéztem a válaszokat, majdnem leestem a székről. Több mint tizenháromezer válasz érkezett, s a szavazók nyolcvanhét százalékát kifejezetten érdekelné a széria. Döntő többségük az online közvetítésre szavazott.

Mindezen fellelkesülve Sajnovics Soma intézkedni, kérdezősködni kezdett, miképp valósulható meg a tervük, s milyen költségekkel járna. A rendezők célja a szórakoztatás, nem pedig a bevétel, viszont mivel minden pénzbe kerül, ezért magánszemélyként nem lenne könnyű a kivitelezés.

– Elkezdtünk több céggel, vállalkozókkal is tárgyalni, hátha tudnak segíteni például a kellékek beszerzésében. Jelenleg egy darab kamerával és két fényképezőgéppel rendelkezünk, de mindenképpen szükségünk lesz egy újabb kamerára is a forgatásokhoz. Eddig ehhez hasonló segítség nem érkezett, de kaptunk már pénzbeli támogatást – tette hozzá.

A fiatalok az egyik magyar csatornával is elkezdtek egyeztetni, hogy milyen módon tudnának együttműködni. Maga a sorozat az elképzelések szerint hat epizódból áll majd, a cselekmény a zombikkal, vagyis az élő halottakkal fonódik össze. Természetesen szereplőkre is szükség van, ezért is várják nagyon, hogy minél többen megjelenjenek a meghallgatáson.

– A tervek szerint két szöveges, nyolc szöveg nélküli statisztát, négy állandó mellékszereplőt, három főszereplőt, illetve harminc-negyven zombit szeretnénk alkalmazni a forgatás során, aminek a helyszíne egyelőre titkos, annyit azonban elárulhatok, hogy május derekán kezdődnek a felvételek, így június vége felé már online látható lesz a sorozat. Az első válogatást a pécsi Delta Étteremben rendezik április elsején, de tervben van egy fővárosi meghallgatás is, amennyiben sikerül megfelelő helyet találni rá.

– Nem kell profinak lenni, szívesen várjuk amatőrök jelentkezését is. A szereplőválogatás menete úgy zajlik majd, hogy a jelentkezők először kitöltenek egy adatlapot, majd húznak egy sorszámot, amely alapján fogjuk őket szólítani. Aki főszerepre jelentkezik, egy csoportos meghallgatáson fog részt venni, a mellékszereplők, a statiszták egyénileg szerepelnek majd.

A rendezők kérik a jelentkezőket, hogy lehetőleg 11 óra előtt legalább tíz perccel érkezzenek a helyszínre, ami:

a pécsi Delta étterem (Indóház tér 2. – a vasútállomástól 50m-re.

 

Forrás Bama
Share This