Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Zseniális sorozatok kerültek fel az HBO GO-ra

0

Az HBO Go alaposan beújított október alkalmából, ráadásul remekebbnél remekebb brit bűnügyi sorozatokkal bővült a kínálat, melyek közt nem egy olyan sorozat van, amelynek magyar premierjéért évek óta “hisztizünk”.

Felkerült például a Go-ra az Idris Elba főszereplésével készült LUTHER mind a 4 évada, amelyben egy zseniális, de öntörvényű zsaru nyomoz erőszakos bűncselekmények után, s közben összehozza a sors egy nála is zseniálisabb bűnöző lángelmével.

Október 9-én érkezik a 8 részes THE HONOURABLE WOMAN (Egy tisztességes asszony) is, amelyben Maggie Gyllenhaal próbál rendet rakni az izraeli-palesztin határon, de efféle törekvéseit Izrael, Palesztina, az USA és Nagy-Britannia minden létező és nem létező hírszerző hivatala árgus szemmel figyeli és torpedózza meg.

The Honourable Woman – A lány, aki a békéről álmodott

De érkezik a The Shadow Line is, méghozzá Homályos határ címmel, amelyben a brit alvilág különböző vezéregyéniségei és a rendőrség sakkoznak egymással, mindezt egy titokzatos kalapos bérgyilkos és egy golyóval a fejében élő, amnéziás nyomozó élen járásával.

The Shadow Line – Az árnyvonal a jó és a rossz között

 

Milliárdok nyomában címmel érkezik a Billions címet viselő Showtime sorozat, amelyben Damian Lewis és Paul Giamatti alakítják a főszereplőket.

Az idei sorozatok közül elsősorban a Relliket és a Liart ajánlanám a figyelmetekbe. Az egy sorozatgyilkos elkapását fordított időrendben elbeszélő Rellikről itt írtunk korábban, még a Hazug magyar címen futó és egy nem szokványos nemi erőszakot elmesélő Liar első részének kritikája itt olvasható. És akkor ott van még a Tin Star, amely A bosszú csillaga címe döngöli majd bele a nézőket a fotelbe.

Sorozatok terén újdonság lesz még, hogy az OZ mind a 6 évada elérhető jövőhéttől, de folytatódik a pornóipar felemelkedését elmesélő The Deuce, a Sikersorozat, a Félig üres, a 2. évaddal teper a Kibazgatóhelyettesek és a lengyel HBO saját gyártású sorozata A falka, jön a tavalyi év egyik bombameglepetésének számító Berlini küldetés 2. évada és bemutatkoznak olyan sorozatok, mint A párok titkos élete, a Babilon Berlin, és a Színtiszta siker.

A Berlini küldetés minimum az év kémtörténete

 

Érkezik a Csontok és skalpok (Bone Tomahawk) című western-horror Kurt Russel főszereplésével; jön Mel Gibson igaz történeten alapuló háborús filmje, A fegyvertelen katona; Pedro Almodóvar új filmje a Julieta; Peter Berg és Mark Wahlberg a bostoni terrortámadást feldolgozó filmje, a Patriots Day (A hazafiak napja) és a Tapló télapó 2. része.

Megrázva és felkavarva – A fegyvertelen katona filmkritika

A filmkínálatba érkezik még az O.J. Simpson-ügyet feldolgozó doku, az O. J. – Egy amerikai hős (O.J.: Made in America), amely október 29-től lesz elérhető a Go-n illetve a Steven Spielberg munkásságát feldolgozó Spielberg, amelyben fél Hollywood megszólal majd a rendezővel kapcsolatban – ez most vasárnaptól lesz elérhető a szolgáltatásban.

Share This