Sok dologban megreformálja a Star Wars univerzumát a Zsivány Egyes

0 420

Például, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet lesz az első Star Wars film, amelynek kezdetekor nem látható majd a szokásos és 1977 óta a széria védjegyévé lett narratív intro.

star-wars-opening-crawl-slice

Ezt Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke árulta el a Varietynek, de többek közt az is kiderült, hogy az eddigi filmekkel ellentétben az első Star Wars-oldalhajtást sokkal inkább egy második világháborús kalandfilmként jellemezné, mint űrsagaként.

11 új fotó a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetből

Az is szóba került, hogy a Star Wars: Az ébredő erő főhősei egy fiatal nő és egy fiatal afroamerikai karakter voltak, Kennedy szerint továbbra is elkötelezettek abban, hogy a Star Wars nem csak a különböző fajok lényeiben legyen sokszínű.

Tesszük hozzá nem kicsit multikulti lesz a film, hiszen az arab (Riz Ahmed) és ázsiai (a kínai Donnie Yen, a japán Shina Shikoko Nagai) származású színészek mellett mexikói (Diego Luna) színész, a dán Mads Mikkelsen, a nigériai származású skót szupermodell Eunice Olumide, a spanyol Jorge Leon Martinez és az ismerősen csengő Russell Balogh (bár ő brit állampolgár) és az Angliában élő Kerekes G. Attila is szerepel majd a filmben. (Utóbbi egyébként elég durva két évet tudhat maga mögött, hiszen szerepelt a Jason Bourne-ban, a Bosszúállók Ultron korában, de A tenger szívében, a Victor Frankenstein, az Agyas és agyatlan, a 007 Spectre, a Mission Impossible: Titkos nemzet filmek, vagy a The Tunnel, a 24:Élj egy új napért, a The Last Kingdom, a Beépülve és a Guilt sorozatokban is láthattuk, jövőre pedig a Taboo és a Prime Suspect 1973 sorozatokban illetve a Kingsman 2-ben és az Arthur Király mozifilmben tűnik majd fel.)

De hogy a Star Wars megújulásánál maradjunk az sem mellékes, hogy a zenét nem John Williams, hanem az a Michael Giacchino szerezte, aki egyrészt szerintem az új John Williams, másrészt meg olyan filmek és sorozatok zenéit szerezte eddig, mint a Lost, az Alias, A rejtély vagy az Alcatraz (természetesen mindegyikben az Ébredő erőt rendező J.J. Abramssel együtt dolgozva), vagy a A majmok bolygója: Forradalom, a három új Star Trek-film a Verdák, a Holnapolisz, a Jurassic World, az Agymanók vagy éppen a Doctor Strange.

Kennedy azt is elárulta, hogy a virtuális valóság segítségével szeretnék tovább bővíteni a Star Wars mitológiáját, ezért együttműködést kötöttek az erre szakosodott Magic Leap nevű start-up vállalkozással. A virtuális valóságba való betörés egyébként nem csak a lentebb is látható videókban fog kimerülni, hanem ennél sokkal nagyobb terveik vannak, de erről egyelőre nem árult el részleteket Kennedy.

Másfél percig te is Lázadó lehetsz