Sok dologban megreformálja a Star Wars univerzumát a Zsivány Egyes

Például, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet lesz az első Star Wars film, amelynek kezdetekor nem látható majd a szokásos és 1977 óta a széria védjegyévé lett narratív intro.

star-wars-opening-crawl-slice

Ezt Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke árulta el a Varietynek, de többek közt az is kiderült, hogy az eddigi filmekkel ellentétben az első Star Wars-oldalhajtást sokkal inkább egy második világháborús kalandfilmként jellemezné, mint űrsagaként.

11 új fotó a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetből

Az is szóba került, hogy a Star Wars: Az ébredő erő főhősei egy fiatal nő és egy fiatal afroamerikai karakter voltak, Kennedy szerint továbbra is elkötelezettek abban, hogy a Star Wars nem csak a különböző fajok lényeiben legyen sokszínű.

Tesszük hozzá nem kicsit multikulti lesz a film, hiszen az arab (Riz Ahmed) és ázsiai (a kínai Donnie Yen, a japán Shina Shikoko Nagai) származású színészek mellett mexikói (Diego Luna) színész, a dán Mads Mikkelsen, a nigériai származású skót szupermodell Eunice Olumide, a spanyol Jorge Leon Martinez és az ismerősen csengő Russell Balogh (bár ő brit állampolgár) és az Angliában élő Kerekes G. Attila is szerepel majd a filmben. (Utóbbi egyébként elég durva két évet tudhat maga mögött, hiszen szerepelt a Jason Bourne-ban, a Bosszúállók Ultron korában, de A tenger szívében, a Victor Frankenstein, az Agyas és agyatlan, a 007 Spectre, a Mission Impossible: Titkos nemzet filmek, vagy a The Tunnel, a 24:Élj egy új napért, a The Last Kingdom, a Beépülve és a Guilt sorozatokban is láthattuk, jövőre pedig a Taboo és a Prime Suspect 1973 sorozatokban illetve a Kingsman 2-ben és az Arthur Király mozifilmben tűnik majd fel.)

De hogy a Star Wars megújulásánál maradjunk az sem mellékes, hogy a zenét nem John Williams, hanem az a Michael Giacchino szerezte, aki egyrészt szerintem az új John Williams, másrészt meg olyan filmek és sorozatok zenéit szerezte eddig, mint a Lost, az Alias, A rejtély vagy az Alcatraz (természetesen mindegyikben az Ébredő erőt rendező J.J. Abramssel együtt dolgozva), vagy a A majmok bolygója: Forradalom, a három új Star Trek-film a Verdák, a Holnapolisz, a Jurassic World, az Agymanók vagy éppen a Doctor Strange.

Kennedy azt is elárulta, hogy a virtuális valóság segítségével szeretnék tovább bővíteni a Star Wars mitológiáját, ezért együttműködést kötöttek az erre szakosodott Magic Leap nevű start-up vállalkozással. A virtuális valóságba való betörés egyébként nem csak a lentebb is látható videókban fog kimerülni, hanem ennél sokkal nagyobb terveik vannak, de erről egyelőre nem árult el részleteket Kennedy.

Másfél percig te is Lázadó lehetsz

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close