Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Zuhanás a nyúl üregébe – CARAVAL könyvajánló

0

A Caraval lényegében egy nagyszabású, sodró illúzió, tele csavarral, helyenként szerelemmel, testvéri összetartással és az igazság keresésével. Stephanie Garber első könyves író ugyan, ám ehhez mérten is sikerült egy igazán kreatív, különleges világot felépítenie, amely elég izgalmat tartogat ahhoz hogy magába szippantsa a fantasy világ kedvelőit. A könyv külleme párját ritkítóan szép, méltó éke lehet bármelyik könyvespolcnak. Biztosan állíthatom, hogy 2017 egyik, talán legjobban várt megjelenésről beszélhetünk a könyv kapcsán. Garber remek mesélő, a történet rendkívül olvasmányos, tele csodálatosan megfogalmazott leíró részekkel.

A történet talán kissé döcögve veszi kezdetét azonban a közepe táján felgyorsulnak az események, és egy gyorsvonat sebességével sodorja magával az olvasót ez a fantasztikus világ. Scarlett és Tella a könyv kulcsfigurái, az ő útjukat illetve kalandjukat kísérhetjük végig a Caraval varázslatos forgatagában. A két lány elszigetelten él egy kis szigeten, kegyetlen édesapjuk társaságában. Az elrendezett házasság ígéretén kívül a jövő nem sok izgalmat tartogat számukra, egészen addig míg meg nem érkezik egy régóta várt levél, egy meghívó a világ legkülönlegesebb játékára. Tella akaratlanul is a játék kulcsfigurájává avanzsál. A cél: megtalálni őt. Scarlett hamar szembesül vele, hogy a játék során senkiben sem bízhat, főként saját magában, józan ítélőképességében nem. Minden az illúzió illúziója, bűvésztrükk és színjáték. A nyúl ürege, elborult sötét világ tárul elénk a könyv lapjain, kalózokkal, lenyűgöző ruhákkal, titokzatos és lehengerlő férfiakkal és egy utánozhatatlan világ minden sziporkázó ötletességével.

A könyvet illetve íróját a Goodreads Choice Awards-on két kategóriában is jelölték, mégpedig a Legjobb Young Adult Science Fiction és Fantasy, valamint a legjobb Goodreads debütáló író kategóriákban.

Érdekes lehet még, hogy a Twentieth Century Fox megvette a könyv megfilmesítésének jogait így reméljük hogy a közeljövőben a mozivásznon is megtekinhető lesz ez az igazán különleges történet.

A könyv magyar nyelven a Libri – Insomnia kiadásában jelent meg, a következő kötet Legendary címmel várhatóan 2018-ban követi majd.

Ha tetszett az Éjszakai cirkusz és oda vagy a mágiáért, ha imádod a különleges dizájnnal rendelkező könyveket, ha szeretnél kicsit elszakadni a mindennapok monotonitásától, akkor a Caraval mindenképp kerüljön fel a beszerzendő könyveid listájára. Néha mindenkinek kell egy kis varázslat, te miért maradnál ki a játékból?

Share This