hétfő, január 25, 2021

1 milliárd támogatás a Magyarország Szeretleknek

-

magyarorszag szeretlek
Fotó: MTVA

Az “Itthon vagy ? Magyarország szeretlek” kulturális program lebonyolítása nagyon fontos a Fidesz-kormány számára, ezért erre 992,3 millió forintot csoportosítanak át a költségvetési tartalékból.

“Csaknem két évvel ezelőtt indult az M1 egyik legnépszerűbb vetélkedője, a Magyarország, szeretlek. A műsor szeptemberben tematikus hétvégével készül, az Itthon vagy, Magyarország szeretlek show több mint húsz órás műsorfolyamában Magyarország értékeit és kincseit mutatja majd be.

Rákay Philip, az m1/m2 intendánsa, a tematikus hétvége ötletgazdája a Híradónak azt mondta: több vidéki élő kapcsolással és számos, az országgal kapcsolatos műsorral és kisfilmmel jelentkezik majd a közmédia.

?Szeretnénk megmutatni majd ezen a Szentmihály napi hétvégén, hogy jó Magyarországon itthon lenni, hogy olyan kincsek mellett megyünk el minden nap amelyeket sokszor sajnos méltatlanul észre sem veszünk, ezekre is szeretnénk felhívni a figyelmet” ? tette hozzá Rákay Philip.”

Ezekkel a döntésekkel együtt összesen már 77,3 milliárd forintot költött el a kormány az idei költségvetés 100 milliárdos tartalékából. Érdekesség, hogy közel ugyanannyi jut a Szijjártó Péter által nemrég a nemzetgazdaság lelkének nevezett kis- és középvállalkozási (kkv) szektor hitelezésének elősegítésére, mint Rákay Philip ötletére, vagyis a Szeretlek Magyarországra. Vajon tényleg ennyire fontos az a műsor?

 

Kapcsolódó bejegyzések

Megtorló lett a capitoliumi tüntetők jelképe?

Múlt héten tüntetők törtek be a Capitolium épületébe, számos rendőr megsérült, összesen öten pedig életüket vesztették a zavargások során.

Megvan kik lesznek A Dal 2021 zsűritagjai

A Dal 2021 mezőnyének kihirdetéséhez hasonlóan, online sajtótájékoztató során jelentette be a műsor zsűrijének tagjait a közmédia január 15-én.

Friss

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

Boss Level – Játszd újra! filmkritika

Frank Grillo és Joe Carnahan kis pénzből megcsinálta a Free Guyt, mindezt egy időhurokban.

A Hírstart ajánlata