10 éves a Trónok harca, különlegesen ünnepelhetjük meg az HBO-val

A Trónok harca a televízió történetének egyik legnagyobb eseménye volt, amely az USA-ban 45 millió nézőt és világszerte 207 területen történő forgalmazást eredményezett, valamint egy hatalmas nemzetközi rajongótábort, akik azóta sem ismernek akadályokat, ha a sorozat ünnepléséről van szó – még az oly kiábrándító utolsó évad ellenére sem.

Idén áprilisban, a sorozatpremier 10. évfordulójának tiszteletére az HBO meghirdette a Vas Évforduló elnevezésű, egy hónapon át tartó ünnepségsorozatot, hogy megemlékezzenek az eredeti sorozatról, bevonják az ünneplésbe a szenvedélyes rajongókat, és fellelkesítsék a közönséget a franchise következő állomása, a 2022-ben érkező House of Dragon illetve a további Trónok harca előzménysorozatok iránt.

Magyarországon az évforduló alkalmából április 19-től az HBO3-on naponta végig nézhető egy-egy Trónok harca évad. Mától pedig egy exkluzív, eddig sosem látott beszélgetős műsor is elérhetővé vált az HBO GO-n Trónok Harca – Találkozó Conan O’Brian-nél címen.  Ez egy Kétrészes showműsor Conan O’Brian műsorvezetővel, amelyben újra láthatjuk a Trónok harcából Kit Haringtont, Emilia Clarke-ot, Sophie Turnert, Sean Beant, Jason Momoát, Mark Addyt és másokat, továbbá eredeti és „így készült” felvételeket. 

Amerikában az HBO április 10-én indítja el a „Trónok harca” MaraTrónt. Keleti parti standard idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődik el az első évad a lineáris HBO2 csatornán, és a rajongókat kihívják, hogy egyhuzamban nézzék végig a sorozat 73 epizódját akár az HBO Maxen is, miközben meghatározott nemzetközi jótékonysági szervezetek számára gyűjtenek pénzt.

A Trónok harca szereplői két héten át buzdítják a rajongótábort, hogy adományozzanak tíz nemes cél közül egy javára: ezek a Women for Women International, a World Central Kitchen, a Conservation International, a Emberi Jogi Figyelő, az International Rescue Committee (IRC), az UNICEF, a FilmAid International, a SameYou, a Royal Mencap Society és a Trevor Project. Egyes kiemelt szuperrajongók és influenszerek személyre szóló MaraTrón készletet kapnak, amelyben szórakoztató segédanyagokat találnak majd a maratoni sorozatnézés élményéhez.

Emellett hat egyedi „maratonútvonal” segíti majd iránymutatással azokat a rajongókat, akik egy egészen újfajta módon szeretnék megismerni a sorozatot. A nézők választhatnak az egész sorozatra fókuszáló epizódgyűjtemények közül, követhetik a Sárkányanyát a legtüzesebb pillanatai során, Aryával utazhatnak Braavosba és további helyszínekre, egyhuzamban nézhetik meg a legjobb csatajeleneteket, láthatják, hogyan kel életre a Holtak Serege, illetve újra megélhetik a sorozat legerősebb, legnagyobb fordulatokat tartogató pillanatait.

Az HBO a hónap során három olyan házaspárt lep majd meg saját, különleges évfordulós ajándékaival, akiknek Westeros-témájú esküvőjük volt. „Trónok” márkájú hordós borral, egyedi kelyhekkel és részletgazdag tortákkal kedveskednek nekik, amelyeket helyi cukrászatok együttműködésével készítenek el, és amelyek a „Trónok harca” házait: a Targayent, a Starkot és a Lannistert képviselik.