Hír és közéleti magazin

10 The Walking Dead szereplő, akinek nem ott és nem akkor kellett volna meghalnia

A The Walking Dead karakterei közül sokan méltó búcsút kaptak és persze vannak azok, akik idejekorán távoztak a sorozatból és karakterük nem tudott kiteljesedni. Összeszedtünk 10 olyan szereplőt, akinek több időt kellett volna adni.

01 of 10 Carl (Chandler Riggs)

Carl (Chandler Riggs)

Értelemszerű, hogy ha van egy karakter, akire tulajdonképpen a teljes képregény-univerzum épül, akkor biztosra vesszük, hogy annak élőszereplős adaptációjában is ő kapja majd a főszerepet. Nem így történt, Carl – és ezzel együtt Chandler Riggs – már éppen kezdett belenőni a szerepbe, amikor feláldozták a szereplőt, hogy ezzel új motivációkat adjanak Ricknek. Talán ezt még meg is bocsájtottuk volna, ha nem sokkal később nem viszik ki a sorozatból Ricket is, ezzel szinte súlytalanná téve Carl halálát. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy Negan mostani énjét is nagyban meghatározza Carl halála, de ettől még sokan nem bocsátják meg ezt a húzást a The Walking Deadnek.

02 of 10 Beth (Emily Kinney)

Beth (Emily Kinney)

Annak ellenére, hogy félénk, ártatlan lányként lépett be a műsorba, Bethnek olyan kisugárzása volt, hogy biztosak voltunk idővel még Maggiet is túlszárnyalja majd a keménysége. A Daryl mellett töltött időszakát különösen imádták a rajongók, de aztán a sorozat alkotói különösen kegyetlenül bántak el a nézőkkel, hiszen akkor ölték meg, amikor már azt hittük megmenekül. Ami a legfájóbb, hogy tulajdonképpen semmi értelme nem volt a halálának, ugyanis a “helyére” érkező Noah sem sokáig húzta a sorozatban. Beth karakterében még rengeteg lehetőség volt, a karakter akár a sorozat főszereplőévé is válhatott volna idővel.

03 of 10 Noah (Tyler James Williams)

Noah (Tyler James Williams)

Mint említettük, tulajdonképpen Beth halálának ő volt a járulékos nyeresége. Noahnak nagy ambíciói voltak, tanulni és fejlődni akart mint ember, és mindent megtett, hogy segítsen új közösségének kiépítésében. Az ő halála a The Walking Dead legbrutálisabb jelenetsorai közé tartozik, de a sokkoláson túl nem igazán volt értelme, ráadásul még sokkolóbb lett volna ez a halál, ha hagytak volna időt arra, hogy a nézők megszeressék a szereplőt.

04 of 10 Enid (Katelyn Nacon)

Enid (Katelyn Nacon)

A sérült karakterek mindig kicsit érdekesebbek. Enid is traumatizált volt a megjelenésének első pillanatától fogva. Úgy tűnt, hogy az őt ért veszteségek ellenére végül megtalálja a helyét Alexandria és Hilltop közösségében és már éppen kezdett erős női szereplővé válni, amikor az alkotók úgy döntöttek, hogy az ő fejét és karóba húzza Alpha. Ennél sokkal többet érdemelt volna ő is, de ezt a szereplőt szinte soha nem vették komolyan a sorozat készítői.

05 of 10 Jézus (Tom Payne)

Jézus (Tom Payne)

Emlékeztek még Jézus első felbukkanására? Nála frappánsabb belépőt szerintem nem sokan kaptak a sorozatban. Jézus felbukkanása egyszerre volt a Benny Hill show-t idézően komikus és badass, hiszen a Daryllel való kergetőzése során a harcművészi tudását is megcsillantotta. Aztán a sorozat alkotói mintha elfelejtették volna, hogy Jézus mikre képes és a halálához vezető jelenetsorig szinte meg sem csillantotta ezen képességeit. Dramaturgiai szempontból persze fontos volt Jézus halála, hiszen ezzel leplezték le a Suttogókat, nem is a halála jelenti a problémát, hanem hogy az oda vezető úton mintha elfeledkeztek volna róla.

06 of 10 Tyreese (Chad Coleman)

Tyreese (Chad Coleman)

Azt nem mondhatjuk, hogy Tyreese nem kapott szép búcsúztatást, de azt nagy bizonyossággal állítjuk, hogy akkor ölték meg, amikor éppen kezdtük igazán megkedvelni.  Tyreese karaktere és személyisége sokáig kiváló alapanyaga lehetett volna a sorozatnak, de az alkotók őt is feláldozták. Pontosan miért is?

07 of 10 Reg (Steve Coulter)

Reg (Steve Coulter)

Regnek nem sok szerepe volt a sorozatban és nem is sokat tudtunk meg róla. Az biztos, hogy Rickhez hasonló elvei voltak és arra törekedett, hogy biztonságos menedéket nyújtson az embereknek. Deanna férje aztán kissé indokolatlan halált halt, pedig úgy gondoljuk, hogy a szereplő egy köztiszteletben álló, bölcs karakter lehetett volna, aki akár több évadon át is elláthatta volna jó tanácsokkal a főszereplőket. Nem adtak neki időt erre.

08 of 10 Abraham (Michael Cudlitz)

Abraham (Michael Cudlitz)

A sokáig önmagát kereső Abraham végre úgy tűnt, hogy megtalálta magát. Aztán, akikor végre úgy éreztük, hogy a szereplő kibontakozik, akkor jött Negan és nem csak Glennt vitte magával, hanem Abrahamet. Nagyon sok rajongónak azóta is hiányoznak az egysoros bölcsességei, az ő halálával nem csak egy szereplő, hanem jelentős (fekete) humorfaktor is elveszett a sorozatból.

09 of 10 Jessie (Alexandra Breckenridge)

Jessie (Alexandra Breckenridge)

Ha csak a természetes kémiát vesszük alapul, Jessie kétségtelenül jobban mutatott Rick mellett, mint Michonne. Jessie végre kezdett magára találni, túltette magát a férje halálán és azt gondoltuk, hogy szépen lassan halad afelé, hogy a nehéz helyzetekkel is megbirkózzon. Ehhez képest pont az akaratgyengesége okozta a vesztét, ami nem is lenne baj, ha ez mondjuk évadokkal később történik. Így viszont az ő esetében is csak annyi történt, hogy bevezettek egy szereplőt, akit még időnk sem volt megkedvelni és már ki is írták a sorozatból. Megint csak azt kérdezzük: Miért?

10 of 10 Dale (Jeffrey DeMunn)

Dale (Jeffrey DeMunn)

Noha a Dale-t játszó színész kérte, hogy karakterét írják ki a sorozatból, az elvesztése még nagyon nem volt időszerű, még akkor sem ha egymillió kilométerről láttuk, hogy meg fog halni. Az akkori csoportnak ő volt a hangja, ráadásul a Shane-nel folytatott adok-kapok-ja remek pillanatai voltak a sorozatnak. A halál oka egyébként az volt, hogy a Dale-t alakító Jeffrey DeMunn-nak elege lett Frank Darabont (a The Walking Dead sorozat azóta is pereskedő eredeti alkotója) és az AMC csatorna balhéjából.

“Dale halála az én döntésem volt. Dühös voltam, látva, ahogyan Franket kigolyózták a sorozatból. Egy hétig szinte levegőt sem kaptam. Aztán eszembe jutott, hogy tulajdonképpen felmondhatok. Úgyhogy felhívtam a producereket, és mondtam, hogy ez egy zombis sorozat, szóval öljenek meg, nem akarom tovább csinálni. Azonnal megkönnyebbültem.”

Dale halála nem csak, hogy korai volt, de ráadásul még ki is szúrtak vele bosszúból a sorozat alkotói, ugyanis szó szerint kibelezte egy élőhalott.

És te mit gondolsz? Ki távozott ideje korán vagy méltatlanul a The Walking Deadből az eddigiek során? Írd meg nekünk hozzászólásban!

Ez sem volt elég? Akkor itt megnézheted, kik azok a szereplők, akik a legjobb búcsút kapták a The Walking Dead eddigi évadai során.

Ha pedig még olvasnál, itt összegyűjtöttük a The Walking Dead legbrutálisabb jelenetsorait.