Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

13 BAFTA-díjat nyertek a Cartoon Network műsorai

Az Egyesült Királyságban készülő Gumball csodálatos világa a november 20-ai BAFTA-díjátadó nagy nyertesének bizonyult: megnyerte az idei, legjobb írónak és legjobb animációnak járó díjakat. Ezzel a népszerű animációs vígjátéksorozat BAFTA-díjainak száma nyolcra nőtt. Emellett a Cartoon Network másik sorozata, a Medvetesók vitte el a legjobb nemzetközi műsornak járó elismerést.

A Medvetesók főszereplői három mackó: Grizz, Panda és Jeges, akik megpróbálnak beilleszkedni a nagyvárosi életbe. A sorozat a nemzetközi produkciók kategóriájában maga mögé utasította a Nowhere Boys-t, a Spongyabob Kockanadrágot és a Nyuszi Pétert. A szórakozott kék macska és a háziállatból családtaggá lett aranyhal kalandjait bemutató Gumball csodálatos világa pedig a Shaun a bárányon, a Stick Manen és a Disney XD-féle Hamis cicán kerekedett fölül.

Ian McDonough, a Turner észak-európai alelnöke és ügyvezető igazgatója szerint hihetetlenül sikeres estéje volt a Cartoon Networknek. „A Gumball csodálatos világa és a Medvetesók ragyogó példái annak, ami a csatorna lényege: vicces és egyedi műsorok, amelyek meghódítják a világot. Nagyon büszkék vagyunk a sikereikre és megtisztelő, hogy a British Academy Children’s Awards is elismerte a munkát.”

A Rapper Doc Brown felkonferálta díjátadóra a londoni Roundhouse-ban került sor, ahol a vörösszőnyegen az örök kedvenc Pindúr pandúrok is feltűntek meglepetésvendégként, a várakozó rajongók nagy örömére.

A Cartoon Network – a legújabb elismerésekkel együtt – 13 díjat nyert csak idén.

A két díjnyertes sorozat hétköznap 8:45-kor és 16:20-kor egymás után látható a magyar Cartoon Networkön.

<