18 év alattiak csak felnőtt kísérővel mehetnek moziba

Elértük a 4 millió beoltottat, ezen a héten pedig már egyre több filmszínház kinyit, de mint kiderült, a szabályozás szerint 18 év alattiak csak felnőtt kísérővel mehetnek majd moziba. Ez mondjuk a 6-14 éves korosztályt tekintve vélhetően eddig sem volt másként, azonban a 14-18 évesek lehetőségeit eléggé lekorlátozza…

Szóval, ha esetleg valaki a 14-18 éves korosztályból a moziba menne randizni, készüljön fel arra, hogy  a szülők bemutatása is megtörténik az első randival párhuzamosan.

Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója az Indexnek azt mondta  “a fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt az sem kizárt, hogy a forgalmazók a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit későbbre időzítik.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében terveik szerint az első hetekben a tranzakciók között kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük szabad lesz egy hely.

Hogy milyen filmek kerülhetnek májusban a mozikba, arról itt írtunk:

Megkérdeztük milyen filmekkel nyitnak újra a mozik – itt a lista!