Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

1917 – Előzetest kapott Sam Mendes különleges háborús filmje

Sam Mendes filmjének cselekménye nem csak, hogy egy nap alatt játszódik, de látszólag egyetlen jelenetsor.

Sam Mendes (007 Skyfall, 007 Spectre) nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy Inarritu Birdman című filmjéhez hasonlóan úgy készítsen filmet, mintha az egyetlen hosszú felvétel lenne.

Mondanunk sem kell, Mendes dolga piszok nehéz, hiszen a film cselekménye az I. világháború csataterén játszódik. Az 1917 főhőse két brit katona (Dean-Charles Chapman és George MacKay), akiknek egy üzenetet kellene eljuttatniuk a harcmezőn át az ellenséges vonalakon túlra, máskülönben több száz bajtársuk, így egyikük testvére is az ellenség kezére kerül. A két főhős mellett Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott és Colin Firth is szerepelni fog az értelemszerűen 1917-ben játszódó filmben, amelyet év végén mutatnak be a mozik – bár hazánkba jó eséllyel csak januárban érkezik meg.

A rejtett vágásokkal operáló film különlegessége, hogy Sam Mendes írta a film forgatókönyvét is, Krysty Wilson-Cairnsszal közösen (akivel korábban a Londoni rémtörténetek sorozaton dolgozott), az operatőr pedig az a Roger Deakins lesz, aki legutóbb a Szárnyas fejvadász 2049-cel ejtette ámulatba a nézőket.

Az előzetes alapján egy igencsak intenzív és látványos háborús drámára van kilátásunk.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<