Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

2016-ban 455 sorozat került adásba

Idén is az FX Research Networks végzett egy kutatást arról, hogy hány sorozat került adásba az amerikai háztartásokban, ami részben a honi sorozatfüggőknek is mértékadó lehet.

A felmérés szerint idén összesen 455 scriptelt, vagyis forgatókönyv alapján megírt tévésorozat került adásba, ami 8 százalékos növekedés a tavalyi 421 sorozathoz képest.

A legdurvább természetesen az online sorozatok növekedése, hiszen még 2009-ben nem volt ilyen sorozat, addig tavaly már 46 sorozatot gyártottak és küldtek adásba a Netflix és társai, ez a szám idén pedig már a kétszeresére nőtt, összesen 93 streamelt sorozatot láthattunk.

Persze az sem kevésbé durva, hogy még az itthoni sorozatláz betörésekor, 2009-ben 210 sorozat készült, mostanra már több mint duplája ez a szám, nem véletlenül hangoztatom, hogy ember legyen a talpán, aki ezekből össze tud állítani egy olyan TOP 10-es listát, ami nem tematikus.

A fizetős kábelcsatornák (pl. HBO, Starz) kínálata 4 éve nagyjából megegyezik, hiszen évente 1-3 sorozattal nő vagy csökken az általuk bemutatott sorozatok száma.

Érdekes módon a bázis kábelcsatornák (FX, TNT, Showtime, AMC stb.) kínálata kis mértékben csökkent a tavalyi évhez képest, de az országos televíziók kínálata (a kereskedelmi ABC, NBC, CBS, The CW, FOX ötös, vagy a közszolgálati PBS) is hasonló csökkenést mutat.

2016-os-sorozatok

 

<