2020 10 legfontosabb magyar televíziós személyisége

-

Mint általában minden listánk, az idei TOP 10 televíziós személyiség listánk is szubjektív, amely olyan értelemben mégis csak tartalmaz objektív elemeket, hogy saját megfigyelésünkön túl a közönség megfigyeléseit is figyelembe vettük.

Megnéztük, hogy a közönség és maguk a sztárok is hogyan reagálnak egy-egy kritikusabb momentumra, mely sztárok azok, akiknek népszerűsége a legnagyobb ütemben nőtt az elmúlt időszakban és kik azok, akik bár megosztóak, mégis tűzbe menne értük a közönség.

Összességében a Google trendek, a különböző Facebook-csoportok, televíziós fórumok, az Instagram és a közösségi média egyéb felületeinek visszajelzései alapján állítottuk össze a listánkat, amellyel lehet és kell is vitatkozni.

Sorrendet nem állítunk, hiszen nem rangsorolni szeretnénk őket, hanem egyszerűen ezúton kívánjuk megköszönni nekik, hogy az idei televíziós szezont szórakoztatóbbá tették számunkra, amivel kicsit el tudtunk menekülni a koronavírus-járvány miatt igencsak szomorú valóság elől.

Feke Pál

Feke Pali a legszórakoztatóbb dolog, ami 2020-ban a magyar televíziózással csak történhetett. A Pali-show a hátán cipeli A Konyhafőnök VIP ötödik évadát, ami mellett az Álarcos énekesben is hatalmas rajongótábort gyűjtött maga mögé.

Mindössze egyetlen adás erejéig ült be az Álarcos énekes nyomozói székébe, de nem lennénk meglepve, ha jövőre már az X-Faktor egyik zsűriszékében foglalna helyet, ugyanis kiváló humorával a szakmai tudása és az intelligenciája is vetekszik.

Feke Pál A Konyhafőnök VIP

Puskás Peti

Az év legnagyobb televíziós pillanata volt, amikor kiderült, hogy az Álarcos énekes legszexibb szereplőjének maszkja valójában Puskás Petit rejti. Peti azonban enélkül is felkerült volna a listánkra, ugyanis remek humorral és stílusban, kellő kritikával és önkritikával vezeti a ValóVilág10-et helyén kezelve annak minden abszurdnak tűnő momentumát.

Abszurd Puskás Peti-momentumokból persze a Nyerő Párosban sem volt hiány, a retinánkba égett, amikor elrabolták őt a “földönkívüliek”.

Puskás Peti Röfi

Tóth Andi

Bár a Sztárban sztár döntőjében végül csak a második helyet szerezte meg, de kétségtelen, hogy messze ő volt a műsor legnagyobb csillaga. A még mindig csak 21 éves nagyváradi származású énekesnő minden mozzanatát árgus szemmel figyeli a bulvár, valószínűleg nincs még egy olyan televíziós személyiség vagy magyar celeb akinek minden egyes Instagram-posztjából cikk születne a bulvármédiában.

Személyisége megosztó, néha az az érzésünk, hogy szándékosan feszegeti a határokat, de ezzel együtt sokan szeretnénk Andi helyében lenni és azt a szexszimbólum-státuszt betölteni, amit ő ennyi idős korára fel tud mutatni.

Emellett énekhangja és személyisége is csodálatos, reméljük megtanulja helyén kezelni a kritikákat, pontosabban egyszerűen félresöpörni azokat és idővel a társadalmi témákból is kiveszi a részét népszerűségét felhasználva.

Tóth Andi Sztárban sztár

Hámori Barbara

Ő a listánk off-screen szereplője, hiszen őt magát csak riportműsorokban láthattuk feltűnni. A Drága örökösök alkotónője azonban megkerülhetetlen része lett a hazai televíziózásnak.

A Drága örökösök 4. évadának nézettsége az egeket veri, az elmúlt héten például 18-49-ben a szombati főműsoridőben képernyőre kerülő Dancing with the Starst is lenyomta, ami hatalmas teljesítmény tekintve, hogy a Drága örökösök hétköznapi sorozat, ráadásul olyan időpontban kerül adásba, amikor sokan még dolgoznak, vagyis nézettsége logikai alapon még ennél is jóval magasabb lenne.

Valószínűleg nem volt volt még sorozat, aminek (nem finom) kritizálása miatt ennyi utálkozó, fenyegető levelet kaptam volna… és valószínűleg ez a hamarosan képernyőre kerülő Keresztanyuval sem lesz másként. Külön köszönetet szeretnénk mondani a nagyszerű színészveteránok szerepeltetéséért, akik hol kisebb, hol nagyobb szerepet kaptak és kapnak a produkcióban.

Összességében elmondható, hogy több százezer háztartás számára a Drága örökösök volt az a produkció, amivel hétköznaponként túléltük ezt a nehéz évet.

Hámori Barbara

Istenes Bence és Csobot Adél

Évődésük visszatérő és egyik legfontosabb show-eleme volt az RTL klub Álarcos énekes című műsorának. De nem elsősorban ezért kerülnek fel a listára, hanem civil-szerepük miatt.

A szerelmespár nem tárja magánéletének minden részletét a nyilvánosság elé, mégis kihagyhatatlan részei a hazai sztárvilágnak és televíziózásnak. Kapcsolatuk sziklaszilárdnak tűnik, a különböző társadalmi témák mellett vagy ellen történő kiállásuk pedig példaértékű.

Gáspár Győző

Nem tudunk mást írni, mint hogy ő a magyar Madonna. Valószínűleg nincs még honi híresség, aki két évtizeden keresztül ilyen magas szinten a köztudatban tudna maradni, mint Győző.

Gáspár Győző évről évre megújul, jelenleg a fiatal korosztály egyik legnagyobb kedvence, amihez persze nagyban hozzájárul, hogy elég sajátos stílusban vezeti a ValóVilág10 háttérműsorát, a BeleValóVilágot.

Hogy a ValóVilág10-et követően képernyőn tud-e maradni, egyáltalán az RTL-nél folytatja-e pályafutását az még a jövő kérdése, mindenesetre nyilvánvaló, hogy tömegeket tud megmozgatni a személyisége és bármikor képes megújulni, ha egy műsor közege ezt kívánja meg tőle.

gaspar gyozo

Járai Máté és Járai Kíra

Istenes Bence és Csobot Adél mellett a listánk másik szerelmespárja. Ők viszont idén elég részletesen beavattak mindenkit a magánéletük részleteibe vállalva, hogy az év televíziós coming outjával a konzervatívabb érzésű nézőket megbotránkoztatják majd.

A Járai-házaspár nagyon őszintén mesélt nyitott kapcsolatáról, ezzel együtt pedig a Nyerő Párosban tettekben, az Életünk történetében pedig szavakban is rácáfolt mindenre, amit eddig sokan ezekről a kapcsolatokról gondoltunk.

Járai Máté és Járai Kíra Nyerő Páros

Stohl András

Stohl András színészként is műsorvezetőként is folyamatosan jelen volt idén a TV2 képernyőjén. Nem semmi munkabírásról tanúskodik mindez és még arra is volt energiája, hogy bátran állást foglaljon az SZFE körüli botrányban.

Azt is kiemelnénk, hogy az első rész után még nevetségesnek gondolt Bödörékből egy olyan szintű jutalomjátékot csinált, amivel feltette tévés színészi karrierjére a koronát. Stohl zseniálisan teremtette meg a karaktert, de egyébként is minden műfajban és produkcióban helytállt, amiben csak helyet kapott.

Egyszer volt Budán Bödör Gáspár tánc

Hajdú Péter

Gáspár Győzőt, mint a fiatalok aktuális kedvencét említettük, de ugyanez elmondható Hajdú Péterről is, aki a Life TV-t egészen odáig igazgatta, hogy műsora, a péntek este adásba kerülő Összezárva Hajdú Péterrel a saját idősávjában a második legnépszerűbb műsor volt a 18-29-es korosztályban.

Hajdú jó érzékkel választotta meg vendégeit, de ez nem csak a saját műsoráról mondható el, hanem a Life TV-n futó többi műsorról, a Vacsorakirályról és a Brékingről is. Meg merjük kockáztatni, hogy az újrapozicionálási státuszban lévő Life TV jövőre még nagyobb szeletet fog kivágni az RTL Klub és a TV2 tortájából.

Hajdú-Péter

Molnár Áron noÁr

A Junior Príma-díjas újvidéki születésű színész A mi kis falunk sorozattal lett országosan ismert, a sorozatból való kilépése pedig igencsak megrengette a rajongókat, akik azóta is várnak a visszatérésére.

Persze Molnár Áron noÁr-ról nem azért kell szót ejtenünk, mert remekül hozott egy ügye-fogyott karaktert és még csak nem is azért, mert aztán félelmetesen jól hozta ennek tökéletes ellentétjét a Mellékhatásban.

Beszélhetnénk arról is, hogy a népszerűségéhez mennyire hozzájárultak azok a bulik, amiket Zebraként csapott az Álarcos énekes színpadán. Enélkül ugyanis nehezen kerülhetett volna fel erre a televíziós személyiségekkel foglalkozó listára.

Molnár Áronról viszont azért is kell beszélnünk, mert létrehozott egy mozgalmat, amely pártpolitikától függetlenül próbálja cselekvésre buzdítani a társadalmat. A noÁr mozgalom célja, hogy a társadalom nyitottabb, párbeszédre, vitára képes legyen, és tagjai foglalkozzanak a társadalmi kérdésekkel, ahelyett hogy a homokba dugnák a fejüket.

Kapcsolódó

Keresztanyu sorozatkritika

A Keresztanyu pont ugyanaz, mint a Drága örökösök: egy család tagjai és a falu közössége harcol az örökségért, amit egy év múlva kapnak meg.

Kiderült miért kapott szerepet Nagy Feró a Keresztanyuban

Nem elsősorban a színészi kvalitásai miatt, de ettől még tartogat meglepetést a Keresztanyu.

Keresztanyu

A 2021-es évet Hámori Barbara új sorozatával, a Keresztanyuval kezdi az RTL Klub, amely nem titkoltan a Drága örökösök nézettségi- és közönségsikerét kívánja megismételni - vagy akár felülmúlni.

Most a címlapon

2021 25 legjobban várt új sorozata

Évről évre egyre nehezebb összerakni azokat a listákat, amelyekben az előző évet próbáljuk összerakni vagy éppen az aktuális filmév...

Újabb Trónok harca-sorozatot jelentettek be

Az HBO újabb Trónok harca előzménysorozaton dolgozik, méghozzá a 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó Kóbor Lovag, vagyis a Dunk és Egg történetei alapján.

Az X-Faktor majdnem újra felfedezte a 2004-es Megasztár legjobb énekesét

Annak idején sokan rongyosra hallgattuk Torres Dani albumát, különös tekintettel az Euro Punkra és persze régen volt már a...

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

A Hírstart ajánlata