2021 legjobban várt új sorozatai – TOP 25

Évről évre egyre nehezebb összerakni azokat a listákat, amelyekben az előző évet próbáljuk összerakni vagy éppen az aktuális filmév legvonzóbb filmes vagy sorozatos kínálatát felvezetni.

10-12 éve még különösebb erőfeszítés nélkül összedobott az ember egy ilyen listát, ma már – többek közt a streaming-szolgáltatók megjelenésének köszönhetően – hetekig tart egy ilyen lista összeállítása. Nem véletlen, hogy a mostani listában megtalálható sorozatok nagy része is valamelyik streamingóriás felületére érkezik. Nem utolsó sorban elég nagy az esély arra, hogy ez egy év közben folyamatosan frissülő lista lesz…

The Nevers (HBO MAX)

Joss Whedon új sorozata a 19. századi, vagyis a viktoriánus Londonba kalauzolja majd a nézőt, amelyben néhány nő rájön, hogy szuperképessége van, amellyel megváltoztathatják a világot. A sorozatból 10 rész készült, ha lesz folytatás, azt már nem Joss Whedon irányítja majd, aki a Covid-miatti fennforgások miatt kiszállt a sorozatból.  A The Nevers sorozatba ebben a videóban pillanthattunk bele.

Clarice sorozat (CBS)

A bárányok hallgatnak folytatásaként készülő sorozat a filmben Jodie Foster által alakított Clarice Starlingot (ezúttal Rebecca Breeds alakításában) követi nyomon, aki egyrészt a legelvetemültebb sorozatgyilkosok után nyomoz, másrészt meg megpróbál helytállni egy férfiak uralta közegben. A sorozat február 11-én rajtol Amerikában, magyar premierről még nincs tudomásunk. A Clarice előzetesébe ide kattintva tudtok belenézni.

Tell me Your Secrets sorozat (Amazon)

A 10 epizódból álló dráma három szereplő körül mozog majd, mindegyik rejtélyes és aggasztó múlttal rendelkezik: Emma (Lily Rabe) egy fiatal nő, aki egyszer egy veszélyes gyilkos szemébe nézett, John (Hamish Linklater) egykori sorozatragadozó, aki kétségbeesetten keresi a megváltást, és Mary (Amy Brenneman) egy gyászoló anya, aki megszállottja annak, hogy megtalálja eltűnt lányát. Ahogy megismerjük őket, a múltjukról és az indítékaikról szóló igazság egyre homályosabbá válik, elmosva az áldozat és az elkövető közötti határokat.

Lily Rabe
Lily Rabe

Sky Rojo / Túl a vörös kanapén sorozat (Netflix)

A nagy pénzrablás alkotójának új sorozata, amelyben három prostituált menekül majd az őket futtató embercsempész-hálózat karmai közül. A rendőrséghez azonban nem fordulhatnak, ugyanis ők maguk is több komoly bűntényt követtek el. Premier március 19-én, előzetest pedig itt találtok. A White Lines-szal ellentétben ennek biztosan készül 2. évada is.

Dexter sorozat (Showtime)

2013-ban ért véget a Dexter, amelynek fináléja a mai napig az egyik legnagyobb csalódás a sorozatrajongók körében. Idén ősszel azonban újabb 10 résszel tér vissza Michael C. Hall karaktere, aki a Miami pálmafák árnyéka helyett ezúttal egy kisvárosban keveredik egyre több bajba, miközben saját démonai ellen is küzd. Premier valamikor 2021 őszén lesz.

The Equalizer sorozat (CBS)

A Denzel Washington főszereplésével készült A védelmező filmek egy nyolcvanas években futott tévésorozat adaptációi, és a sztori most újra kisképernyőre költözik. Ezúttal azonban női főhőssel, Queen Latifah főszereplésével. És az előzetese alapján nem is néz ki rosszul. A sorozat február 7-én rajtol az USA-ban, magyar premierről még nincs hír – előzetes ide kattintva nézhető.

Nine Perfect Strangers / Kilenc idegen sorozat (Hulu)

Nicole Kidman jelenleg 5 sorozatot készít párhuzamosan, de ezek közül is az egyik legérdekesebb a Nine Perfect Strangers, amely a Hatalmas kis hazugságok írónőjének, Liane Moriartynak egy másik, magyarul Kilenc idegen címen megjelent könyve. A történet ennek megfelelően kilenc idegenről szól, akik eredetileg egy gyógykezelésre fizettek be, de hamar rá kell jönniük, hogy egy őrült kísérlet alanyai lettek. Premierdátum még nincs, de Kidman mellett olyan színészek szerepelnek benne, mint Luke Evans, Bobby Cannavale, Melissa McCarthy.

Cowboy Bebop sorozat (Netflix)

John Cho lesz a japán anime élőszereplős változatának főhőse. A történet valamikor a távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség már elhagyta a katasztrófa sújtotta Földet, és benépesítette a Naprendszert. A Cowboy Bebopban a Naprendszer legnagyobb bűnözőit és a rájuk vadászó fejvadászokat követhetjük nyomon.

Midnight Mass sorozat (Netflix)

Mike Flanagan azt mondta, hogy egy ötlethiány miatt (egyelőre?) nem folytatja a The Haunting-sorozatot, tehát nem lesz harmadik felvonása a Hill Ház történetével megteremtett univerzumának. Sebaj, akad itt más is amit filmszalagra vihet. A sorozat Midnight Mass címen érkezik majd és természetesen ezúttal is a horror műfaját színesíti. A misztikus elemekkel tűzdelt sorozat egy távoli szigeten játszódik, ahol egy rejtélyes pap érkezése kavarja fel az ott élő emberek (szekta) mindennapjait. A sorozat 7 részes lesz, premierdátum még nincs.

Loki sorozat (Disney+)

A Disney+ Marvel-sorozatában Loki (Tom Hiddleston) a Bosszúállók: Végjátékban lenyúlt Tesseract segítségével sok-sok idősíkot meglátogat mindenféle következmény nélkül, egészen addig, amíg az Owen Wilson vezette TVA nevű cég fogságába nem esik. Előzetest ide kattintva láthattok.

Loki sorozat Disney
Jelenet a Bosszúállók: Végjáték c. filmből

Foundation / Alapítvány sorozat (AppleTV+)

Isaac Asimov Alapítvány-trilógiája alapján amely azt kutatja, befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő. Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, sikerül-e elhárítani vagy legalább megrövidíteni a zűrzavar éveit? Ezer év izgalmas és döntő fordulatait sűríti történelmi regénnyé az Alapítvány-trilógia, a modern tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus alkotása. Egy rövid előzetes ide kattintva nézhető.

The Lord of the Rings / A Gyűrűk Ura sorozat (Amazon)

Ez az epikus, fantasy elemekkel felturbózott drámasorozat évezredekkel J. R. R. Tolkien A hobbitja és A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik, így a nézőt egy olyan korszakba repíti vissza, amelyben hatalmas erőket szabadítottak fel, dicső királyságok emelkedtek fel és omlottak össze, nem mindennapi hősök mérettettek meg, a reményt vékony fonal tartotta, valamint a Tolkien által papírra vetett legnagyobb gonosz fenyegette az egész világot sötétséggel. A történet egy viszonylag békés korszakban veszi kezdetét, és egy csapatnyi karaktert követhetünk majd a sorozatban, akik között lesznek ismerősök és új arcok egyaránt – ők néznek majd szembe a gonosszal, akinek visszatérésétől régóta rettegett Középfölde.

Halo sorozat (Showtime)

A sorozat története egy 26. században zajló háború köré épül, ami az emberiség és egy teokratikus felépítésű társadalomban élő idegen szövetség, a Covenant között zajlik. A Covenant egy már kihalt ősi civilizációt, a Forerunnereket tiszteli istenükként, akiknek kipusztulását a Flood nevű élősködő fajjal vívott harc okozta. A sorozatot egyébként Magyarországon forgatták.

The Investigation / A nyomozás sorozat (HBO MAX)

Az HBO készített sorozatot a tengeralattjárós gyilkos történetéből. Pár éve a magyar sajtóban is sokat lehetett olvasni a dán feltalálóról, aki saját tengeralattjárót épített. Peter Madsenről egy svéd újságírónő, Kim Wall szeretett volna cikket írni, a férfi azonban szadista és perverz hajlamait élte ki a nőn, majd feldarabolta és a tengerbe dobta a testét. Minderre akkor derült fény, amikor egy dokumentumfilmes filmet forgatott a férfiről (amit az áldozat hozzátartozóira való tekintettel és a dokumentumfilmes stábtagok lelkiismereti okai miatt sosem mutattak be). Az HBO 6 részben dolgozza fel ezt a történetet, premier február elsején lesz.

The Dropout sorozat (Hulu)

Kate McKinnon lesz a főszereplője a Theranos alapítójáról, Elizabeth Holmes-ról szóló 7 részes sorozatnak. Holmes százmilliókat szedett össze a biotechnológiai startupjára, miközben jól tudta, hogy az általa feltalált eszköz (azt állította, hogy az asztali számítógép méretű készülékével, az Edisonnal akár egyetlen csepp vérből meg tud állapítani több százféle betegséget) nem működik.

Impeachment: American Crime Story sorozat (FX)

Az American Crime Story újabb fejezete Monica Lewinsky és Bill Clinton (szex)botrányát dolgozza fel többek közt Sarah Paulson és Analeigh Tipton főszereplésével és persze Ryan Murphy vezetésével.

Underground Railroad / A föld alatti vasút sorozat (Amazon)

Colson Whitehead magyarul is megjelent regénye alapján. Főhőse Cora, egy ültetvényen szolgáló rabszolga, aki amikor először hall a föld alatti vasútról, a rabszolgákat északra menekítő titkos szervezetről, elhatározza, bármi történjék is, útnak indul. A sorozat az 1800-as évek Amerikájába repíti a nézőt, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál. (A könyv utolsó fejezete meg 5 csillag alsó hangon.)

Firefly Lane sorozat (Netflix)

Kristin Hannah regénye alapján készül a sorozat, amely Kate és Tully története. Kate eléggé introvertált, így nagyon meglepődik, amikor az utcába költözik a nagymenő Tully, aki vele szeretne barátkozni. A sorozat 1974-től egészen napjainkig követi majd nyomon ezt a több évtizedes barátságot. Főszerepben Katherien Heigl és Sarah Chalke.

Ripley sorozat (Showtime)

Patricia Highsmith izgalmas regényét (amely alapján az Oscar-díjas a tehetséges Mr. Ripley is készült) ezúttal a kisképernyőn láthatjuk viszont. Főhőse a világ legügyesebb és legintelligensebb tolvaja és manipulátora.

Station Eleven sorozat (HBO MAX)

Emily St. John Mandel disztópikus regénye alapján készül arról a betegségről, amely a föld lakosságának legnagyobb részét megöli. Mackenzie Davis főszereplésével és Atlanta sorozat egyik alkotójával készül.

Tokyo Vice sorozat (HBO MAX)

Jake Adelstein memoárján alapszik a sorozat, amelyben Ken Watanabe és Ansel Elgort kapták a főbb szerepeket. Jake Adelstein Tokióban élő külföldiként a csodával határos módon lett újságíró Japán egyik legnagyobb napilapjánál, a Jomiuri Shimbunnál. Oknyomozó munkája olyan helyszínekre szólította, ahová átlagemberként soha nem juthatott volna el. Rádöbbent, hogy a hierarchikus, udvarias, modern és csillogó társadalom álarca mögött egy másik Japán, egy pénzhajhász, romlott, szexuális perverzióktól fűtött, kegyetlen világ lappang. Nyomozásai közben maga is egyre mélyebben belekeveredett ebbe a közegbe, és olyan információkhoz jutott, amelyek barátai, családja és a saját életét is halálos veszélybe sodorták.

Y: The Last Man / Y: Az utolsó férfi sorozat (FX)

Az FX-re érkezik a Brian K. Vaughan képregényéből készült Y: Az utolsó férfi, amely egy poszt-apokaliptikus történetet mesél el: egy titokzatos vírus eltörölte a Föld színéről a férfiakat, csupán egyetlen férfi, Yorick maradt életben.

American Horror Stories sorozat (FX)

Ami az elmúlt években már nem annyira működik egybefüggő évadokként, az talán jól működhet kisfilmként. Az American Horror Stories, az Amerikai Horror Story oldalhajtása lesz, minden részében egy-egy új, összesen 16 horrortörténetet bemutatva.

The Watch sorozat (BBC America)

Terry Pratchett Korongvilág regényei alapján készült a BBC America új fantasy sorozata, amely egy fura punk-rock világban játszódó nyomozós sorozat lesz. Az alkalmatlan rendőrök egy utolsó lehetőséget kapnak arra, hogy megmentsék a városukat egy végős katasztrófától.

Resident Alien sorozat (SyFy)

Alan Tudyk főszereplésével érkezik a SyFy-ra a Resident Alien, amelyben egy alakváltó, testrabló idegen egy kisvárosi orvosként próbál meg elvegyülni, miközben az emberiség leigázását tervezgeti. Előzetes itt látható.