24 milliárdot követelt Andy Vajnáékon az amerikai adóhivatal

-

Andy Vajna ellen 17 éve az Egyesült Államokban folytatott nyomozásra derült fény abban a perben, amelyet a filmmogul-kormánybiztos Farkasházy ?Teddy” Tivadar ellen indított ? írja a Blikk.

Mario Kassar és Andrew G. Vajna
Mario Kassar és Andrew G. Vajna

A Blikk szerint Farkasházy ügyvédje az LA Times 12 évvel ezelőtti írásával próbálta alátámasztani Teddy azon kijelentését, hogy ?Vajnának nem minden dolga van rendben Amerikában”.

Az újság szerint 1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától.

Sohasem emeltek vádat az Egyesült Államokban ügyfelem ellen adócsalásért, úgy zárult le nyomozás, hogy bűncselekményt nem állapítottak meg. A távoli múlt eseményeire történt hivatkozás az alperest nem mentheti ki, hiszen ő jelen időben állította Andy Vajnáról, hogy dolgai nincsenek rendben a tengerentúlon, ami egyszerűen nem igaz ? olvasható a Blikkben.

Kapcsolódó

Vajna Tímea még mindig nem kapta meg Andy Vajna örökségét

Lassan két éve, hogy Andy Vajna 74 éves korában elhunyt, de a filmproducer és üzletember özvegye, Vajna Tímea továbbra sem jutott hozzá az örökségéhez.

Duna-parti Hollywoodot akar Andy Vajna utódja

Az új filmügyi biztos a Varietynek beszélt a magyar filmtervekről.

Ezt lehet tudni eddig a Terminator 6-ról

A gyártó Paramount Pictures hivatalosan is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban 2019. július 26-án fogják bemutatni a 6. Terminator filmet. ...

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet