30 ezüst sorozatkritika

-

A 30 ezüstben az elismert rendező, Álex de la Iglesia (A Fenevad napja, Mutáns akció, Egy őrült szerelem balladája) egy olyan világba kalauzol, amelyben semmi sem az, aminek látszik és senkiben sem bízhatunk.

Vergara atya (Eduard Fernández alakításában) egy személyben ördögűző, bokszoló és ex-fegyenc, akit az egyház száműz, hogy egy vidéki spanyol városkában legyen pap. Felejteni akar és abban bízik, hogy őt is elfelejtik, azonban az ellenségei hamar rátalálnak.

30 ezüst

Miután furcsa eseményekre kerül sor, Paco, a polgármester (Miguel Ángel Silvestre alakításában) és Elena, a helyi állatorvos (Megan Montaner alakításában) szövetségre lépnek és megpróbálják kideríteni az igazságot,

miközben a megszokott valóságot egy világméretű összeesküvésben kulcsszerepet játszó, megátkozott pénzérme torzítja el.

Minden ott kezdődik, hogy egy tehén egy emberi kisbabát hoz világra, ami ugye alapjaiban dúlja fel a kisváros életét, már azét, aki egyáltalán képes hinni abban, hogy ilyen megtörténhet. Ezt követően aztán egy olyan szürreális eseménysor veszi kezdetét, amit lekövetni is nehéz, de a lényeg, hogy akárcsak a Preacherben, a jó és a rossz erői itt a Földön csapnak össze és itt is felbukkanhat bármilyen lény és tárgy, ami csak az elborult alkotók fejéből kipattanhat.

30 ezüst kritika

A 30 ezüst első része irtózatos tempót diktál (érdemes nem szinkronnal nézni), szinte fel sem tudjuk fogni mindazt ami előttünk történik, igaz már a leges legelső jelenetben egyértelművé teszik, hogy

ez a 30 ezüst az a 30 ezüst, amiért annak idején Júdás elárulta Jézust, vagyis a szereplők mellett a nézők hitét is erőteljesen próbára teszik.

De, hogy lehet-e hinni abban, hogy a 30 ezüst jó sorozat lesz, hosszú távon fenn tudja tartani az érdeklődést, azt egyelőre korai lenne megmondani.

Álex de la Iglesia sajátos stílusa miatt sokan fognak lemorzsolódni már az első rész során,

pedig pont az ehhez hasonló merész műfaji húzások emelik ki a mostani tömegből a 30 ezüstöt.

Az látszik, hogy a költségvetés véges volt, de ehhez képest kreatívan oldották meg a látványelemeket, kezdve a nyolc lábú pókszerű lénytől egészen az ördögűzős jelenetekig, amit a horrorrajongók biztosan imádni fognak.

Összességében a horror- és okkultfanoknak kötelező darabnak tűnik, a fanyar humorával másokat is behúzhat, de nem ez lesz az HBO közönségkedvence.

A 30 ezüst az HBO GO-n látható.

Kapcsolódó

A WarnerMedia bejelentette kik hozzák el Magyarországra is az HBO Max-ot

Felállt a csapat, már csak arra kell várnunk, hogy meg is érkezzen Magyarországra az HBO Max.

Tiger Woodsról szóló sorozatot mutat be az HBO

Kétrészes dokumentumsorozat érkezik az HBO Go-ra hétfőn.

Továbbra is perelik az HBO-t a Michael Jackson-dokumentumfilm miatt

A Neverland elhagyása állítólag nem készülhetett volna el, mert az HBO még 1992-ben aláírt egy szerződést, hogy nem tünteti fel rossz színben Michael Jacksont.

Most a címlapon

VV Renátó: Szánom-bánom

VV Renátó a ValóVilág 10 legnagyobb szavazatkülönbségével esett ki a műsorból, de még mindig keresi ennek okait.

Poszteren Godzilla és Kong összecsapása

Hétvégén érkezik az előzetes a Godzilla vs. Kong mozifilmhez, amely márciusban egyszerre kerül majd a mozikba és az HBO Max streaming-szolgáltatás videótárába.

VV Merci szerint úgy néz ki, mint egy csöves

VV Merci eléggé kiakadt a saját külsejétől, szerinte ugyanis úgy néz ki, mint egy csöves.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet